En härlig Brunch med HotCrossBuns & Smoothies

0kommentarer

I morse kom några vänner över på besök då grabbarna skulle köra 14km löpning och vi tjejer fixade Brunchen som vi hade bestämt skulle innehålla HotCrossBuns vilket är en tradition i Australien och Nya Zeeland till Påsk.
En av tjejerna är från just Nya Zeeland och vi började prata om dessa för ngn helg sedan då jag längtat efter dessa sedan sista resan till Australien 2007.
Jag hittade ett recept på Tasteline som vi provade och de blev ritktigt goda!!! De man köper i Australien har troligtvis lite mer Kardemumma och Muskotnöt i men dessa smakade ljuvligt och jag ser fram mot frukosten imorgon då jag kan äta fler :)

För er som inte vet hur de smakar så är det lite av en blanding mellan Solbulle & Scones, dvs de går att äta både till kaffet som fika och som matbröd...lite sötare dock än en vanligt fralla men perfekta till Brunchen :)
Vi skippade faktiskt glasyren för att göra dem mindre söta men det är ju valfritt förstås!

Smoothies av frysta Hallon & Blåbär med honung, lite socker, mjölk och naturell yoghurt var väldigt gott till dessa !!!!

HotCrossBuns

ca 20st

150 gram
smör
3 dl mjölk
50 gram jäst
2 tsk kardemumma, malen
2 tsk malen kanel
1 tsk muskotnöt, malen
2 st ägg
2 dl russin
1 tsk salt
1 dl strösocker
12 dl vetemjöl

Glasyr
(valfritt)
5 msk
florsocker
1 msk vatten

1st ägg till pensling

1. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och slå degspadet över.
2. Häll i kardemumma, kanel, muskot, ägg, russin, salt och socker. Rör väl. Arbeta sist i mjölet, lite i taget tills du får en smidig deg.
3. Låt jäsa i 60 minuter under duk.
4. Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta igenom den väl.
5. Dela degen i två delar och forma två längder. Dela varje längd i ca 10 bitar och forma bullar.
6. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt  jäsa ytterligare 20 minuter.
7. Skär ett kryss i varje bulle och Pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda mitt i ugnen i 220 grader 15 minuter.
(9. Rör samman florsocker och vatten till en glasyr som du har över bullarna när de svalnat något)


Ät dem med varma med smör och ost och marmelad....MMMMMMMMM!!!!!!







Kommentera

Publiceras ej