Vi hade färdiggrillad Tandoori-kyckling hemma som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med men det blev helt enkelt Chicken Tandoori med Ris, Sallad, Vitlökssås och enkla Naan-bröd.
Jag hade inte tid att handla så det fick bli vad som fanns i kylskåpet.

Vitlökssåsen blev väldigt god och var en blandning av nedan:

2,5 dl Lätt Creme Fraice
1 stor presad vitlöksklyfta
FlingSalt
SvartPeppar
Spiskummin
Chili-krydda



Enkla, snabba och goda Naan-bröd

Naan-bröd är lite mer tidskrävande och jag hittade faktiskt inte något bra recept som folk verkade gilla.
Har ni ett toppen-recept så tar jag tacksamt emot det.
Dessa bröd blev faktiskt överraskande goda - receptet är egentligen Pannbröd som jag hottade till lite grann.

2 port

5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten 
1 tsk chilikrydda
1 tsk spiskummin
rapsolja att steka i 

Blanda mjöl, bakpulver och salt, chili samt spiskummin i en skål. Häll på vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar, mjöla händerna och forma två kakor, lika stora som stekpannan.
Hetta upp olja i en stekpanna och grädda bröden tills de fått fin färg på båda sidor





Hittade receptet i tidningen Buffé men hottade upp det lite med chili och vitlök - överraskande goda och helt vegetariska (förutom äggen).

ca 5 st

1,5 st grovrivna medelstora Squash
2 ägg
150 g fetaost
2 dl vetemjöl
1 dl hackad färsk dill
1 knivsudd thaichili
1 st pressad vitlök
salt
svartpeppar
Smör

Tzatziki (grekisk yoghurt, vitlök, grovriven gurka, salt, peppar)

Lägg den grovrivna squashen i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska det bara går.



Blanda alla ingredienser utom smöret som är till stekning.

Rör runt ordentligt och oroa er inte för att det är lite torrt i början - squashen kommer att börja vätska sig till slut.



Hetta upp smör i en liten stekpanna (använde IKEAS minsta variant) och klicka ner en ordentlig sked i pannan och platta till ngt.

Stek på medelstark värme ca 2-3 minuter varje sida tills plätten fått fin färg.

Om ni kan så är det enklaste och bästa sättet att vända plätten genom att kasta runt så slipper ni att den går sönder.

Servera med Tzatziki och en god sallad. Jag provade faktiskt att använda squash och gräddfil istället då jag inte hade allt hemma och det blev riktigt gott :)

Dessa fungerade alldeles utmärkt att äta som rester dagen efter, man orkar MAX 1,5 per person - de är väldigt mättande.




Vi lagade även till några vädigt enkla Quesadillas som vi åt till detta.
Använd tortillas som ni hyvlar lite god ost på och jag lyxade även till med lite parmesanbitar. Lägg på en tortilla som lock och stek i olivolja på båda sidor tills de fått fin färg.







En enkel men god måndagsmiddag

Min älskade sambo fyllde år den 18:e augusti och vi firade den hemma eftersom han ville få hemlagad mat.

Jag ordnade en liten supé på balkongen med rosébubbel och lite smått och gott med Oliver, Melon, Manchego, Bresola och Grönpepparsalami. 






Till huvudrätt fick han sin favoriträtt som vi har ätit flera ggr den senaste månaden, ja...det är Ädelostbiffarna igen :)

Jag har testat mig fram tidigare för att hitta en riktigt god och het räkpasta och den här kom ganska nära målet.

2 port

1 pkt färsk tagliatelle
1 stor vitlöksklyfta hackad
1 hel Spansk Peppar hackad
1/4 dels ThaiChili hackad
1 msk TomatPuré
1 msk Skaldjursfond
1 dl vatten
1 skvätt matlagningsgrädde
1/4 paket räkor (skalade)
Smör
Olivolja
CitronPeppar
Salt

Dra igång vattnet till pastan och låt det koka upp.
Stek vitlök och chili i smör och olivolja i en stekpanna med höga kanter, tillsätt räkorna och låt dem fräsa lite snabbt i pannan.
Tillsätt tomatpurén och blanda ut med räkorna
Tillsätt skaldjursfonden utblandad med 1 dl vatten. Smaka av med salt och citronpeppar.
Släng i pastan i vattnet och koka max 3 minuter - den ska verkligen vara al dente!!
När pastan är klar häll ut det mesta av vattnet men spara lite eftersom det ger glans och håller värmen på pastan.
Blanda i pastan i räkblandningen och servera genast.
Gott med en fräsch melon och feta-sallad till.




Vi var sugna på plockmiddag en kväll och snodde ihop lite Tapas..mycket mycket gott!!

En knaprig Bruschetta gjord på färdigköpta Ciabatta som delas samt mycket solmogna tomater, Basilika, Vitlök, OlivOlja och Salt och Peppar.




På de flesta välsorterade matbutiker kan man nu köpa lite olika Tapas och favoriterna är dessa Baconlindade Dadlar som jag steker på ordentligt.
Att göra egna Quesadillas är väldigt enkelt och går snabbt. Lägg ett Tortillabröd i en oljad stekpanna och hyvla på ordentligt med god ost samt lägg på några skivor av valfri korv/skinka. Lägg sedan på ett till Tortillabröd och tryck till. Stek på båda sidorna tills brödet fått fin färg, skär i 4 delar medans den fortfarande är varm.



Sallad, Melon, Sugarsnaps, Ärtskott, Oliver, Salami, Parmaskinka och Spansk Korv.

Kan verkligen rekommendera den Ört- och Senapsmarinerad LammRostBiffen från Grillen på  Munkällaren i Visby. Perfekt grillad och supergoda tillbehör som rödvinssås och klyftpotatis, Vitlök- och Parmesansmör och Bearnaisesås.

Kostar 225kr och var värd varenda krona!

Oooooooh, det här är min stora last!!!

Ett (eller 2) glas Rödvin, Ost och närproducerad Fikonmarmelad sen är jag lycklig!
På Ost och Delikatessbutiken i Hemse på Gotland har de massa goda ostar men favoriterna är ändå dessa (från vänster) en Fransk Bondost, En krämig och smakrik Chévre, Sardinsk Getost och längst fram ligger den absolut godaste av dem, Chevretten.



Det godaste jag vet på sommarmornar är Filmjölk med Svenska Hallon, Müsli och lite extra nötter! Lägger jag till ett ägg på detta så klarar jag mig hur länge som helst på dagen.



Så här mysigt kan man ha det i morgonsolen i Alva :)

Efter en veckas fjällvandring lånade vi en kompis hus i gulliga Alva på Gotland.
Det var oerhört uppskattat att ha affären på behörigt avstånd och att kunna lagat mat på en riktig spis så det blev mycket goda middagar där!

Vi behövde fylla på Energi-förrådet efter fjällvandringen och vad bättre än att laga Gorgonzolabiffarna med lite extra Persilja och istället för potatis, servera med Färsk Tagliatelle kokad till perfektion. Vi rev över lite Sardinsk Getost (en hårdost som liknar Parmesan) samt strödde över lite osaltade Mandlar.

Kanske inget man äter om man vill hålla Kolhydratnivån låg men gudagott och detta blev sambons favoritmat alla kategorier :)



Sardinsk Getost inköpt i Ost och Delikatessbutiken i Hemse