Det blir lite långt mellan inläggen nu - mest för att jag glömmer ta kort på all mat som vi äter...mkt utemiddagar blir det förstås :)

Så här fint kan det se ut för en middag för 2 på Midsommardagen på vårt landställe på Muskö och självklart står det grillat på menyn :)

Ingen är väl lämnad oberörd efter gårdagens underbara bröllop då vår prinsessa fick sin prins!!!
Jag och min prins var inne i stan under hela dagen och Stockholm lyste av kärlek och sol och jag kände mig så stolt över att vara svensk och över det svenska Kungahuset som visade upp sig från sin mest personliga sida någonsin.

En riktig "boost" för vår Nationalism utan inslag av politiska åsikter eller folk som vanärar den svenska flaggan i helt fel syfte! Tänk om alla Nationaldagar kunde kännas så här utan bittra inslag!


Jag önskar dem verkligen lycka till och hoppas de fortsätter lika lyckliga som de ser ut att vara!







Inte att rekommendera men väldigt kul och en ny tradition på vår avdelningen inför Sommaravslutningen...:)


Enligt hälsoexperterna är tillskott eller mat med Omega 3 den billigaste livförsäkring man kan skaffa sig plus att det gör susen för hjärncellerna så jag äter mkt lax i veckorna och blandar under sommartid gärna in Rökt Makrill i mitt Omega 3 inttag.

Ät den gärna med Sallad och köpt Romsås med lite extra Gräslök. Dagens romsås kom från Kosterfiskarn och smakade väldigt bra!

Tänk på att Makrillen är väldigt mättande så vill ni ha potatis, minska på mängden makrill.




Jag och min sambo sprang Parloppet igår och i "GoodieBagen" som alla fick låg bland annat smakprov på Philadelphias nya smak Getost & Soltorkade tomater.....den får mycket gott betyg! Riktigt gott!!!

Igår blev det verkligen sommarmat och resterna räckte även till idag...



* Bakad Potatis som fick gå 1,5h i 225 grader i ugnen.

* Lite Varmrökt lax kryddad med lite citronpeppar och dill.

* En god sallad med Romansallad, Avocado, Tomat, Fetaost och Mandel som även den kryddas med citronpeppar, italiensk salladskrydda och salt samt smakförhöjarna olivolja och balsamvinäger.

Till detta gjorde jag en Romsås:
1 burk Lätt Creme Fraiche
4 msk lättmajonnäs
3/4 burk röd stenbitsrom
ca 15 st skalade räkor
Dill
Gräslök
Citronjuice
lte Salt
Citronpeppar
1 tsk Honung



Supergott!!!

Idag fanns det sallad och lite lax kvar så jag tog fram en STOR Avocado och fyllde halva delen med resterande rom och en klick creme fraiche och så gräslök förstås - så enkelt och SÅ gott!

Jag fick lite gratisprov på Färsostpastej med mig från Vårruset förra veckan och det kanske låter väldigt märkligt men otroligt gott! Lite mildare än vanlig färskostpastej och YumYum va gott med smörgåsgurka till :)
Jag åt upp en hel förpackning på mindre än en vecka med denna nyhet har garanterat en plats på vår handlingslista framöver.

Vi bjöd på Tonfisk till huvudrätt när mamma o pappa var här! Även om det kostar lite mer så är det så värt att köpa riktigt färska tonfiskfiléer i saluhall.

Det här blev oerhört gott men man får verkligen passa tiden med Tonfisken för den eftersteker sig ordentligt.

Sötpotatissalladen tillsammans med den goda dressingen blev en ny favorit här hemma, den kommer vi göra igen och passar säkert till även annan fisk och kött.

Antal portioner: 4

600 g färsk tonfisk
400 g sötpotatis
2 st avokado
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2 st röd chili (tunt skivad)
50 g bladspenat
1 msk färsk ingefära (riven)
3 msk honung
0.5 dl limejuice
2 dl olivolja
salt och peppar

1. Rosta potatisen tillsammans med lite olivolja och vitlök i minst 45 minuter i 200 grader.

2. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar.

3.
Blanda avokado, rödlök, chili, bladspenat & potatis och häll över dressingen.



4.
Grilla tonfisken medium rare (max 3 minuter på varje sida - den ska vara röd inuti)

5. Servera genast, salta och peppra fisken rikligt när den ligger på tallriken

Jag smög faktiskt på lite överbliven Rhode Island från Räkcocktailen - det var väldigt gott!!!

Ja, ni som följer min blogg och känner mig vet ju att jag är ett stort fan av Per Moberg!

Vad bättre än att bjuda på hans Räkcocktail när mamma o pappa kom på middag en tisdagskväll!
Den var oerhört god och jag kommer garanterat göra den fler ggr - väldigt enkel och fick många ooooh och aaaah :)



Antal portioner: 4

ca 40 st räkor med skal
0.5 st huvud isbergsallad (jag använde kruksallad som jag tycker är godare) 
8 st färska gröna sparrisar
ca 14 st sugar snapps
1 st citron
1 knippe dill
Nymalen vitpeppar

Rhode Island sås
3 msk majonäs (efter smak & tycke)
3 msk chilisås
2 msk gräddfil
1 st kapsyl konjak (jag hade bara Whiskey hemma och det gick bra det med :))
Salt & vitpeppar

1. Sortera ut några fina salladsblad och lägg dem i iskallt vatten. Pilla räkorna.

2. Skölj sparrisen och skär av roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen (eller i en stekpanna).

3. Noppa SugarSnappsen och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten

4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.

5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.

6. Rippla över Rhode Islandsåsen och garnera med citronklyfta och dill.



Gör er egna grillade kyckling - det är sååå mkt godare än att köpa färdig grillad kyckling.

Gnid in kycklingen med olivolja, soja, svartpeppar, salt, dragon, franska örter, några droppar sesamolja, och lite honung som ger en underbart krispig yta.




Tryck in några vitlöksklyftor och en klick smör under skalet.




Låt dem ligga i ugnen på ca 225 grader i minst 45 minuter, kolla så det är genomskinlig saft som sipprar ut när du skär ett litet "kolla-snitt".

MUMS MUMS




Vilken är er godaste köpta potatissallad?

är just nu det jag längtar mest efter så det blev det idag :)

Dock inte tillsammans men var och en ...mmmm va gott!
Köttet tillagade vi exakt som förra ggn som inte var så länge sedan - det blev helt enkelt samma sak :)



...dansar råttorna på bordet :)

Medan jag var iväg och sprang vårruset lagade min sambo egen Potatissallad och gjorde finmiddag till sig själv på balkongen :)
Potatissalladen var verkligen supergod, jag fick en liten smakbit när jag kom hem faktiskt.

Det underbara är att han tog kort på kaoset som tydligen rådde under tiden denna lagades, tur att jag inte var hemma :)




Men visst ser det gott och somrigt ut när det väl var klart!



Känns som det var en stund sedan jag skrev och det är lite hektiskt just nu med Bröllop i Gbg och jobb i Amsterdam i måndags, Vårruset idag osv osv :)

Vi var som sagt på min kusins bröllop i Göteborg och det var oerhört härligt med utomhusvigsel och väldigt avslappnad och sjukt rolig stämning! Mycket olika nationaliteter då hennes man är från Australien vilket säkert bidrar till lite mer uppslupen stämning.

De hade tagit hjälp av vänner och släkt och gjorde all mat själv och det var så oerhört gott och ingen som kunde ana att det inte var Catering!

Jag tänkte bjuda på lite tips och idéer för er som inte vill slänga ut en förmögenhet på Bröllopskuvert á 1200 kr/st.
Detta var både godare och roligare och kändes långt ifrån budget.

Måste bara lägga in en bild på det vackra brudparet :)



Jag och min Mamma!



Den fina dukningen och Vin med egna etiketter!



Förrätten som bestod av Pumpernickel med Ädeloströra och Crostini med soltorkad tomatröra.



Hemmalagad rostbiff - ingen färdigköpt här inte!



Serrano och Salami



Parmaskinka



Underbar varmrökt lax



Pasta & Pesto sallad



Quinoa - och Fetasallad

Delar av den underbara Kakbuffén - dessa Macarons var att dö för...sååå goda!!

Fudge & Toffe - hemmagjort förstås



Hemmagjorda Biscotti



Smarriga Rocky Road



Kolla in den här underbara DRÖM-tallriken!!

Som kronan på verket denna vansinnigt goda och kladdiga Chokladkaka