Gravad Lax med Dillstuvad Potatis

0kommentarer

Idag blev det en repris från sommaren 2010 men som passar alldeles utmärkt så här inför julbordet och det gäller att passa på när de kastar gravad lax efter en i affären :)


Potatis
Salt
Gravad Lax
Dill
Citron

Béchamelsås
Mjöl
Smör
Röd Mjölk/Matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar

* Skala och skär potatisen i tjockare skivor och koka denna i saltat vatten.

* Lägg upp den gravade laxen på tallrikar, dekorera med Citronskivor.

* Bryn några matskedar mjöl i lika mkt smör och rör ut detta ordentligt utan att det bränns vid.

* Koka samtidigt mjölk/grädde (minst 3 dl) och vispa sedan ut detta i mjöl och smörkastrullen, tänk på att hela tiden vispa så det inte bildas klumpar. Späd ut så att det blir en lagom tjock konsistens (ganska tjock).



* Krydda såsen med salt och vitpeppar när den är klar.

* Blanda ner Potatis och rikligt med dill i Bechamelsåsen och servera den varm till laxen.


Kommentera

Publiceras ej