MjölkchokladKaka med Nougat, Hallon och Valnöt

2kommentarer

Kom hem sent igår från middag på stan och var tvungen att hitta ngt som gick snabbt att laga till så jag gjorde en variant på en MjölkChokladKaka jag gjorde för en herrans massa år sedan.

ca 12 bitar

200 g smör
250 g Marabou mjölkchoklad
1 dl strösocker
1,5 dl råsocker
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
100 g nougat
50 g valnötter
1 ask färska hallon


1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg ett bakplåtspapper över en kakform och fäst ringen över.

3. Smält smöret i en kastrull på låg värme.

4. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält.

5. Häll över chokladblandningen i en annan skål och tillsätt strö-, råsocker och ägg under omrörning, sikta därefter i de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Om smeten ser skuren ut så fortsätt bara rör tills det blivit en jämn och blank smet.



6.
Häll smeten i formen och droppa försiktigt i de färska hallonen jämt i formen.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
8. Låt svalna.

 

9.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron och bred ut den över kakan.
10. Dekorera med Valnötterna.

 

11. Låt Nougaten stelna innan servering.



MUMS!

2 kommentarer

Nena

18 May 2010 22:26

riktigt god och snabb tarta, det vattnas i munnen:))

Nu maste jag fortsatta att kika runt har inne hos dig!

Kramar,

Nena

Camilla

21 May 2010 21:03

Nena, ja gör det!! Ska ta mig en titt hos dig :)

Välkommen tillbaka :)

Kram

Camilla

Kommentera

Publiceras ej