Pizzasnurror

2kommentarer

Dessa små goda tilltugg passade perfekt till det kalla Rosévinet och Caipriñian :)

ca 45 st

1 rulle färdig Pizzadeg
2 klyftor vitlök
4 msk torkad oregano
3 msk torkade Franska Örter
2 st sardellfiléer
100 g mjukt smör
1 msk honung
60 g parmesanost
100 g fårost
Vatten till pensling
Flingsalt

1. Rulla ut den färdiga Pizzadagen på ett bakbord.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pressa vitlöksklyftorna och mosa sönder sardellfiléerna. Blanda det med mjukt smör och finriven parmesanost, smulad fårost samt oreganon och de franska örterna.

4. Kavla ut degen till en tunn rektangel.

5. Bred ut kryddsmöret över degen.

6. Pensla den ena långsidan med lite vatten.

7. Rulla ihop degen till en tajt rulle från den andra långsidan.

8. Skär degen i tunna skivor med en brödkniv och lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.

9. Strö över lite flingsalt.

10. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

2 kommentarer

Linn Jonsson

07 Jan 2012 00:32

Åh vad kul att jag hittat din blogg. Har tänkt att jag ska baka pizzabullar så länge, men dragit mig för det då det känts för tidskrävande. Vilken smart idé att använda färdig pizzadeg. Att jag inte tänkt på det själv. Nu blir det pizzabullar till mellis i veckan. Barnen kommer jubla. Tack!

Camilla

07 Jan 2012 12:39

Ja, färdig pizzadeg är otroligt smidigt och gott!! Jag har testat olika varianter men alla är bra tycker jag. Ofta följer det med tomatsås men den kan man spara till en pasta eller köttfärsåsen..riktigt goda!

Lycka till :)

Kommentera

Publiceras ej