Taco-paj

0kommentarer

Min duktiga sambo svängde ihop 3st Taco-pajer,  med drag i,  helt själv till gårdagens höjdarfest där vi bjudit in alla vi känner mer eller mindre och som tur var hade hälften andra planer men vi blev 31 pers i vår 2:a på 57kvm, sjukt roligt var det iallafall men dessa bilder kommer inte läggas upp här ;)

Denna paj kan ätas varm som ljummen som rumstempererad

12 pers

Pajdeg

6 dl vetemjöl
300 g smör eller margarin
6 msk vatten

Fyllning
1200 g köttfärs
smör till stekning
3 påse taco kryddmix
4.5 dl vatten
1 burk jalapeños
3 burk crème fraiche paprika & chili
9 st tomater
7.5 dl riven ost, gärna cheddar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och lägg i kylskåpet en stund.

3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.

5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner jalapeños.

6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över den rivna osten.

7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.

Servera pajen med en god sallad!

Kommentera

Publiceras ej