......åt jag till Middag :)

Jag älskar Polarknäcke och med goda pålägg så är det antingen en dröm till frukost eller en supergod snabbmiddag efter träning.

Knäcke 1: Randig kaviar och perfekt krämigt Kokt Ägg.
Knäcke 2: Skinkost och litet salladsblad med Avocado och Italiensk salladskrydda.
Knäcke 3: Cheddarost, en liten klick Dijonnaise, en god rökt Skinka, lite Salladsblad, Tomater och Italiensk Salladskrydda.

Vad är ert favoritpålägg??

Jag har fortfarande underbara matminnen från skolan när det serverades fiskfrilletter med skarpsås.
Det närmaste man kan komma dessa är Findus Sprödbakade Torskfiléer som blir supergoda i ugnen och går snabbt när man är hungrig! På 20 minuter är hela rätten klar :)

Jag äter dessa gärna med kokt potatis samt kokta frysta ärtor med lite smör och salt, en god sallad (ruccola, tomat, feta, scharlottenlök, olivolja, balsamvinäger, salt, citronpeppar och italiensk salladskrydda) och en klick Dijonnaise.

Det är så gott och en favorit om man vill använda sig av halvfabrikat mellan varven av allt hemlagat ;)

Gör som jag och rensa ut lådorna på det gamla guldet som ni ändå aldrig kommer använda och tjäna pengar på det som ni kan göra något mycket roligare för tillsammans med den du tycker om eller med familjen!

Jag som tidigare varit både gift och förlovad har länge funderat på vad jag ska göra med de gamla ringarna och nu är det läge att sälja dem, guldpriset har aldrig varit högre och SHIT vad jag blev överraskad!! Jag fick över 3800kr för 3 gamla ringar vilket är mer än vad vi gav för dem från början!

I DN Ekonomi idag var det en artikel som jämförde vad du får för guldet på olika ställen, läs mer här: http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/stor-prisskillnad-pa-guldt-1.1192423

Jag har valt att använda Guldbrev som betalar 181 kr/gram för 18 karats guld och nu åker de gamla ringarna och så kan jag bjuda på sambo på middag eller köpa en lite present till honom kanske för att han är världens underbaraste människa!


Min avdelningen hade vår årliga konferens igår ute på Blue Hotel på Lidingö där vi avslutade den tunga arbetsdagen med bastu och havsbad.

Planen var att äta på Vapiano men då det var ganska fullt så chansade min chef på att det kanske fanns bord på Sturehof och vi hamnade i Chambre Separée då han är en uppskattad gäst sedan tidigare.

Jag startade med ett glas champagne och en halv Toast Skagen som var enorm för att vara halv.



Som huvudrätt valde jag Moule Frites som är en av mina favoriträtter och Sturehofs var helt enastående! Små goda musslor i en gudomlig soppa i botten och frasiga pommes frites med en aioli som var precis som lagom stark.



Ska ni äta skaldjur så gå till Sturehof, priserna är som på vilken mellandyr restaurang som helst men de kan verkligen sina rätter!!



Herregud, jag var fortfarande mätt från gårdagens konferens och middag på Sturehof plus tisdagsfika på det idag så det fick bli en Äggmacka bestpede av Stekt ägg och Kalles Randiga idag när sambon måste jobba med prognoser.

Efter en jobbig och hektisk vecka var jag inte supersugen på att laga mat men ville ändå inte köpa färdigmat så det fick bli en kompromiss med hemlagad pizza men med lite hjälp av Sara Lee´s pizzakit.



Hemlagad Pizza med Färska Tomater, Vitlök, Salami och Ruccola.

2 stora alt 4 små bitar

1 st SaraLees Pizzakit
4 st tomater
2 st vitlöksklyftor
Valfritt antal salamiskivor
1/2 pkt Ruccola
Valfri mängd smakrik Ost - riven
(jag använde Chevrette och Cheddarost)
Oregano
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
 
1. Sätt ugnen på 200 grader och rulla ut den färdiga pizzadegen på lättoljad plåt.

2. Sprid ut tomatsåsen som följer med i kittet och krydda rikligt med oregano.



3. Hacka tomaterna och krama ur lite vätska innan de läggs i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt en skvätt olivolja samt flingsalt och svartpeppar och blanda allt ordentligt.



4. Sprid ut tomatblandningen, lägg på valfritt antal skivor Salami och riv osten och sprid ut denna över pizzan.
Vi skar även några skivor av hemodlad paprika och tillsatte på halva pizzan. Krydda med ytterligare lite Oregano.



5. Ställ in pizza i ugnen i ca 25 minuter tills botten är krispig och har en gyllenbrun färg.



6. Skölj Ruccolan och lägg på en riklig mängd på din pizzaslice - strö över en extra nypa flingsalt och en skvätt olivolja vilket förhöjer smaken ytterligare.

NJUT av en mycket nyttigare och godare Pizza än den ni kan köpa på den lokala Pizzerian!

Våra krukväxter har inte riktigt hamnat i samma höstkänsla som alla andra gjort :)

Paprikan ger nya frukter, Rosorna köpta på ICA för 2,5 månad sen för 49,90 blommar som den värsta sommarmånaden och den Japanska Rhodonendron är grönare än någonsin.

Är det någon som har tips på hur jag ska få dem att överleva vintern så tar jag tacksamt emot detta. Jag har hört att rosor vill stå lite halvsvalt och så även paprikan. Rhododendron tål ganska mycket så just nu står de så nära balkongdörren som det bara går och får värme från fasaden. Det kommer ju dock inte räcka om det ska bli en sådan kall vinter som Media pratar om.







Detta är ett av mina favoritvin och en favoritdruva som heter Nero d`Avola.
Ett ganska kraftigt vin som är jättegott till all typ av mat som kräver sitt rödvin.

Nr 15533 på Systembolaget och kostar 68kr



En underbar dag avslutas med middag på Campoloro som är en Korsikansk Restaurang på Döbelnsgatan i Sthlm.

Jag har fått så mkt tips om detta ställe som ligger ganska nära mitt jobb och vi var väldigt nöjda med besöket.
Priserna är helt överkomliga men det som främst gör stället är det otroligt trevliga och genuina personalen och stämningen i den lilla restaurangen.

Vi delade på en Assiette Corse som tyvärr hade ngn form av spår av nötter trots att vi frågade om det innan men sambon som är jättekänslig fick "kli i munnen" ändå.



Personalen ursäktade sig dock 5 ggr under kvällen och dubbelkollade alla knivar och redskap i köket för att säkerställa så sambons Kalvfilé Napoleon var totalt fri från några nötspår.

Själv har jag länge suktat efter deras "À la Mackan" som är en sallad med Chevré, Honung, Avocado och underbart mör majskyckling.



Vi sköljde ner detta med deras röda husvin som även det var från Korsika och riktigt gott, dock kanske inte ngt jag skulle sitta och smutta på utan mat.

Jag vill verkligen rekommendera alla på besök eller boende i Sthlm att gå dit - riktig utomlandskänsla i höstmörkret!

Jag har länge velat testa dessa som jag fått inspiration från min favoritblogg Matplatsen men det har liksom aldrig blivit av.

I lördags var det så äntligen dags för en hederlig tjejkväll med utgång, den senaste var dock ett halvår sedan och det blev så otroligt gott och enklare drinktilltugg finns inte.

Det roliga i det hela är att min kusin frågade om de var svåra att göra för hon trodde jag hade gjort en kantarellstuvning och jobbat hur mkt som helst med dessa.

Jag saknade en liten persiljebit att lägga på för utseendets skull men lova att ni provar dessa, ingen som gillar svamp blir besviken!

KantarellCrustader

24 st

1pkt små crustader (finns i alla mataffärer)
2 pkt Kavlis mjuka Kantarellost
Färsk Bladpersilja
(som jag då inte hade men kommer ha nästa ggn).

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Ställ ut alla Crustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
* Klicka in ca 1 msk kantarellost i varje crustad och släta till toppen lite. Fyll dem inte helt eftersom de höjer sig litegrann.
* Sätt in dem i ugnen i ca 10 minuter men håll koll så det inte blir för mörka, ska dock få färg och stelna ngt.
* Pynta med lite bladpersilja och servera genast.

Tips är att göra dem så sent som möjligt då de blir lite mjuka efter ett tag men även Crustaderna som var kvar efter några timmar tog slut för de är så goda :)








Min kollega på Juridikavdelningen bjöd på en så otroligt god Limepaj förra tisdagen till fikat!
Jag håller på och jagar henne för att få tag på receptet som ni bara måste prova!

Har ni ett favoritrecept på Limepaj så dela gärna med er i kommentarsfältet!

Under tiden jag väntar på receptet kan jag bjuda på några smarriga bilder, dock från en mindre bra Iphone 3 - kamera :)