Fru van den Bos Äppelcheescake

0kommentarer

Detta recept hittade jag på AlltOmMat.se och passade utmärkt som dessert när min familj kom på besök idag och det bjöd på 3-rätters.

Det är bra och börja med denna dessert i tid då den ska stå minst 3h i kylskåp innan den serveras.
Jag halverade receptet och gjorde dem dubbelt så stora än vad som står i originalrecepet.

8 bitar

Ingredienser:

2,5 dl vetemjöl
0,75 dl brun farin
50 g sötmandel, finhackad
100 g smör, kallt

Fyllning:
200 g naturell färskost
0,75 dl strösocker
1 st ägg

Garnering:
1,5 dl äppelmos (egen eller köpt)
50 g sötmandel, finhackad



1. Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mjöl, socker, mandel och smör till en smuldeg.



2. Spara undan 1 dl till strössel. Kläm ut resten i en smord form

3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills den har börjat få färg.

4. Vispa färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten över den varma bottnen och grädda ca 15 min.

5. Bred ut äppelmos på kakan. Blanda resten av smuldegen med mer hackade mandlar och strö blandningen över äppelmoset. Grädda ytterligare ca 15 min.

6. Låt kakan kallna. Ställ den sedan ikylen ca 3 tim. Skär kakan i rutor eller trekanter.

Kommentera

Publiceras ej