Griljerad julskinka

0kommentarer

Det finns nästan inget bättre än julskinka på julvört med en stor klick senap så här i juletider så vi köper en liten färdigkokt skinka på ca 1,2 kg som vi griljerar, delar i 2 halvor, skär upp den ena och har på frukostmackan och den andra halvan får hamna i frysen tills vidare.

Det här är det godaste griljeringen enligt mig!

Till ca 1,2 kg färdigkokt skinka
1 st ägg
1 msk ljus sirap
3 msk skånsk senap
ströbröd

1. 
Sätt ugnen på 225 grader. 

2. Lägg skinkan på galler över en långpanna.



3. Blanda ägg, socker eller sirap och senap och pensla över svålsidan. Sikta ströbröd över.



4. Sätt in skinkan ugnen ca 10-15 minuter eller tills ytan har fin färg.



5. Ställ gärna ut skinkan utomhus för att få den att svalna snabbt.

Kommentera

Publiceras ej