Mjölkchokladiga Macadamianötter

0kommentarer

Testade ett nytt recept som jag hittat på AlltOmMat.se som var väldigt enkelt....om man gör rätt......
Jag lät nötterna och chokladen stelna helt innan jag pudrade över florsocker vilket ledde till att jag fick en enda stor jättenöt med choklad..! Jag fick skära mina  och göra större chokladbitar istället för chokladöverdragen nöt.
De smakar jättegott men blev inte som tänkt...och faktiskt i dyraste laget per bit för Macadamianötter och fin mjölkchoklad gick på nästan 100 kr på ICA...jaja! Vi får njuta andaktigt av dem till jul!

1 sats
150 g Macadamianötter (orostade och osaltade)
200 g Mjölkchoklad av fin kvalitet
50 g Florsocker

1. Rosta nötterna gyllene i ca 200 grader, i ca 5–10 minuter. Skaka om ibland.



2.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.



3.
Häll de avsvalnade nötterna i en bunke. Tillsätt lite av chokladen och rör runt tills den täcker. Låt stelna något i
kylen.



4.
Tillsätt resten av chokladen, så nötterna täcks helt.

5.
När chokladen stelnat till ngt (alltså inte helt i kylen) pudra nötterna med florsocker. Skaka bort överflödigt florsocker genom att lägga nötterna i en sil och skaka av.



Kommentera

Publiceras ej