Jag har nu bloggat i 1 år och ska nu ut på äventyr samt plugga på 150% så jag kommer behöva fokusera stenhårt ett tag framöver och mat kommer inte vara prio 1 :)

Kanske kommer det ngt enstaka inlägg men håll koll för jag kommer tillbaka!

Hasta La Vista Babies!
Det föll sig så att nyårsfesten hamnade hos oss detta år och vi bestämde oss för att köra på plockmat, hummer och räkor och massa champagne istället för 3-rätters vilket blev riktigt bra och framförallt en otroligt rolig fest med disco och raketer så klart!

Vi vinkade av gästerna vid 4 på morgonen och hoppade att vi inte hade stört grannarna för mycket...men va sjutton..en ggn om året :)

Snacksbordet bestod av
- Nachochips
- Guacamole
- Salsa
- Nötter
- Gurk- och Morotsstavar med 2 olika dip (Ranch och Taco)
- Oliver
- PizzasnurrorPizzasnurror - klicka här för recept.

Guacamole - se recept här (la till några tomater till receptet denna ggn)
Middagsbordet utan Hummer :)Lax- och Pepparots-snittar - se recept här.Sankt Eriksbron var fullproppad med folk och fyrverkerierna höll på i 15 minuter!!

Jag fick världens bästa julklapp av min älskade sambo - en resa till Paris över mellandagarna!!
Jag var helt ovetande och det var en så otroligt skön överraskning....!

Han hade bokat hotell i Montparnasse, 14:e och jag var så glad över det då jag är lite trött på området runt Opéra där man vanligtvis hamnar.

Det är konstigt med Paris, jag bodde där och jobbade som AuPair för 15 år sedan och har efter det varit tillbaka 5 ggr och varje ggn är den som att komma hem! Jag älskar lukten av avgaserna och Metrón...allt!

Upptäckte staden på nytt med min sambo och vi såg bara det bästa av det bästa!

Vill ni ha rekommendationer vart ni kan bo, äta, gå, se så skriv en kommentar.

Lunch på ett Brasserie nedanför SacreCour


Croque med Chêvre och Gruyère på Levainbrdö..kanske väl ostigt men gott en svinkall dag.Omelette med Ost och Skinka - traditionellt och gott!Vackra vackra SacreCour i MontMartre


Solnedgång över ParisMin favoritutsikt från MontMartre över EifelltornetVin Chaud i MontMartre - som glögg fast godare! Denna drack jag på en bar mitt på den Place där alla konstnärer står och målar vilket är supermysigt, dock väljer jag andra ställen att äta på eftesom det är väldigt turistigt och maten är inte den bästa. Men passar perfekt för lite vin eller en Crêpes i någon av Crêperierna som ligger tätt i samma område...man får inte missa denna vackra plats!För oss Amelie de Montmartre -fantaster så är ju ett besök på "Les deux Moulins", där hon jobbade, ett måste.Så här ser en äkta Crême Brulee ut! Sååå gott! Denna hittade vi på vår middagsrestaurang i MontMartre.Vi hittade ett ny favorit-brasserie på île St Louis som heter "Sorza" - en relativt ny restaurang som serverade Formule (dvs förrätt/huvudrätt alt huvudrätt/dessert) för 13€.
Litet och enbart en person i kassa/servis som är ganska vanligt - men hon var supertrevlig och det blev väldigt skön stämning där på lunchen.
Dessa Formules är alltid ett bra alternativ och serveras nästan på alla Brasserier både till lunch och middag.
Jag valde Ugnsstekt Aubergine med Parmesan till förrätt och dagens rätt som bestod av Svamprisotto till huvudrätt...så gott så jag dör!

En typisk Pétit Déjuner Francais som serveras på de flesta Brasserier fram till ca 1130 - kostar ca 6,50 € (finns de som tar mer betalt dock) och man kan lägga till för ägg och skinka tex (kallas då ofta för Américane).Christian Dior..och alla andra svindyra designers hittar man i området mellan Champs Elysées och Place Madelaine.Det kostar ju inget att fönstershoppa sig förbi iallafall :)Resterna efter en vansinnigt god och ganska dyr sista måltid på Le Dôme i Montparnasse men det var värt varenda Euro!! Det är en skaldjursrestaurang med en stjärna och både jag och Sambon är övertygade om att det var den bästa middagen någonsin i våra liv.
Det var så gott så vi glömde helt bort att ta kort på maten och den härligt 20-tals aktiga inredningen.
Är ni i Paris och vill äta gott för en lite dyrare penning så kan jag verkligen rekommendera Le Dôme!Som avslutning på en underbar resa, dag, middag så hamnar det en far och son från Japan brevid oss på restaurangen, jag hjälpte dem att läsa menyn och vi började prata med sonen. Under tiden sitter pappan som var en kopia av Mr Miyagi (Karate Kid) och skriver på vad som visar sig vara en dikt till mig och sambon. Vi förstår inte ritkigt vad den handlar om men något med jul och ljus, spelar dock ingen roll eftesom gesten var så väldigt uppskattad!!En liten Souvenir...mmmm Macrones!