1:a adventshelgen

4kommentarer

En härligt intensiv helg där vi fått mycket gjort, varit sociala och fått till lite egen tid för varandra också.
Jag slås dock hela tiden över hur lätt trött jag blir och då inte lite grann utan hela kroppen skriker efter att få ligga ner och inte röra sig vilket var fallet igår kväll. Sambon sa att han nog aldrig sett mig så utslagen tidigare (förutom när jag varit sjuk) men det är väl bara en föraning av vad som komma skall...om 15 veckor :))
I morse vaknade jag med mer snor och nysningar än förra veckan så jag går in i fas 2 av min förkylning nu...lovely!

I fredags var vi hemma hos våra vänner i Danderyd för en skön "takeaway-middag" från Thaistället i närheten av dem. Riktigt god mat! Jag åt Pad Thai så klart....och jättemycket ska tilläggas :)

Lördagen hade vi en så kallad "Camilla & Kristofer-dag" vilket betyder att den som är ansvarig för dagen får hitta på hur mycket eller lite aktiviteter som den vill men tanken är att den personen bestämmer allt och den andra får helt enkelt bara haka på utan att säga nej eller säga tråkigt. Vi har dessa dagar 1 ggn i månaden vilket betyder att man ansvarar för en dag varannan månad och den får max kosta 1000 kr / person.
Det här är otroligt kul för dels får man göra ngt som man vill men också haka på saker som man själv inte tänkt sig. Vill man dock ligga i sängen och äta hämtmat hela dagen så ska det också vara ok!
I lördags var det iallafall min tur och jag hade bokat förmiddagen på en hemlig aktivitet som tyvärr blev inställd då stället hade tekniska problem så den får jag spara till ett annat tillfälle, därav fortfarande hemlig :)
Istället fick sambon ge sig ut och springa och jag fixade lite här hemma innan vi åkte iväg på 3-års kalas för lilla Tyra som vi inte vill missa så klart. På eftermiddagen tog vi en promenad från Kungsholmen till Berzelipark förbi de fina ljusinstallationerna på Sergels Torg och den knäppa julskyltningen på NK, den var inte snygg iallafall.

Jag hade bokat bort på Berns Asiatiska så vi tog en drink innan middagen där. Den alkoholfria drinken gick däremot inte att dricka upp då han hade så sjukt mycket färsk ingefära i att den brände hela vägen ner i halsen och trots flera påfyllningar med Ramlösa så blev den stående.
Maten var däremot fantastisk god och vi plockade ihop några bitar sushi, tempuraräkor och några dumplings och sen var vi proppmätta! Jättebra personal och priset är väldigt överkomligt!
Efter middagen tog vi en promenad via Strandvägen till Berwaldhallen där Malena Ernman hade sin klassiska julkonsert. Jag har aldrig sett henne live men gillar verkligen hennes röst (gammal sopran som jag är) och hon är en fantastisk entertainer! Den svenska stråkensembeln som ackompanjerade henne var helt sagolikt duktiga. Sambon som var lite halvtrött när vi kom dit blev mycket piggare och gillade det verkligen han också! Jag läste recensionen i DN idag och vi var verkligen överens, en stark 4:a!
Söndagen var det läge att få upp allt julpynt men då detta låg bakom allt skräp i källaren behövde vi göra en tur till återvinningscentralen i Bromma först och vi passade även på att besöka Bromma Blocks för lunch och för inhandling av julklappar till alla Kristofers syskonbarn. Det gick väldigt smidigt och gallerian har verkligen allting, inkl en bra foodcourt med lite för höga priser kan jag iof tycka. Vi åt på den grekiska grillen och det var riktigt riktigt bra!
Efter en inhandling av alla ingredienser till julbaket på Coop så bar det av hemåt, med ett stopp för att kolla efter plastgran på 150 cm som tydligen enbart finns på Rusta. Sambon är allergisk så vi kan inte ha riktig men vill ha en fin och inte för stor plastgran hemma...det är tydligen hur svårt som helst att hitta.

Väl hemma var jag så vansinnigt trött men vi gjorde ändå ett ryck och satte upp alla adventsljusstakar och pyntet som vi har. Jag är inte riktigt klar ännu då jag vill hitta ett fint silverfat och ha adventsljus i vardagsrummet också.
Efter lite vila i soffan medans sambon gick iväg och tog en snabbfika med en kompis passade jag på att göra hans favoritgodis, ni hittar receptet här.
Ibland tror jag att man båda känner av att den andra behöver lite uppskattning för samtidigt som jag stod och gjorde fudge i köket fastän benen värkte av trötthet så kom Kristofer hem med dessa fantastiska röda rosor bara för att han kände för det :)))
Jag tror att det är detta som kallas själsfränder! :)4 kommentarer

Elin

28 Nov 2011 15:42

Va fina ni är mot varandra! Låter underbart med era temadagar, önskar man hade tid för det. Ska bli spännande att se om ni håller igång även efter bebins ankomst...krya på dig kram

Camilla

28 Nov 2011 18:17

Tack va gulligt!! Jag tror det blir svårt att hålla i när bebisen kommer men kanske att vi gör de lite mindre fullspäckade men att antingen göra ngt dag el kvällstid, det är målet :)

kram!!

Mamma

30 Nov 2011 22:47

Ni har en mormor och morfar som gärna tar hand om en liten fulltankad knapp.

Camilla

05 Dec 2011 20:07

Mormor och morfar kommer vara såå välkomna att vakta fulltankad knapp medans vi kör en runda på stan :)

Kommentera

Publiceras ej