Leilas franska chokladtårta

4kommentarer

Igår blev det middag med några vänner och deras lilla kille på 5 månader som kom på besök och valde att baka en chokladtårta till dessert som Leila är inspiratör till. 

Den var så pass enkel att göra och verkligen god så det fick bli en till chokladtårta till som dessert på Fars Dag middagen idag.

8-10 bitar

150
g smör
300 g mörk choklad 70 %
5 st ägg
2 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.


2.
Smält smöret och chokladen och rör det slätt.



3.
Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång luftigt.



4.
Sikta ner vetemjölet i äggsmeten.


5.
Vänd försiktigt ner chokladsmöret.


6.
Fyll smeten i en smord kakform.



7.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig.


8.
Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med lättvispad grädde och färska hallon.

4 kommentarer

alejandra

15 Dec 2011 14:12

det här ser väldigt gott ut! :)

Camilla

15 Dec 2011 15:51

Det var den verkligen Alejandra! Jättelätt att göra också!

Lollo

16 Apr 2012 11:21

Ser jätte god ut! Tänker prova göra den till min mammas födelsedag :)

Camilla

16 Apr 2012 13:16

Lollo, gör det! Ingen blir besviken :)

Kommentera

Publiceras ej