Av ngn anledning har hela högerpanelen försvunnit idag men arkiv och inläggsöversikt, om mig och länkar bla.
Jag har kontaktat Blogg.se och vi får se hur länge det dröjer innan svar.

Ber om ursäkt för detta!
....är vagnen ihopbygg! Vi har 4 månader kvar men vi fick ett kanonerbjudande på favoritvagnen Cameleon från Bugaboo  och vi passade på!

Har ni erfarenheter eller bra tips om denna vagn så kommentera gärna!
Jag har fortfarande svårt att förstå hur jag enkelt ska fälla ihop vagnen men det löser sig väl framöver.

Inte vår vagn men en likadan...

Efter recept från Linas Matkasse men paprika är utbytt mot flera tomater istället.




1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Ta av skinnet och skär 10-12 djupa snitt i 550 g jägarfalu. Lägg korven i en smord ugnsfast form.

3. Strimla 1⁄2 knippe salladslök. Tärna 5 tomater fint, och blanda dessa med 1 dl ajvar relish. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 75 g riven ost. Krydda med salt, svartpeppar och 1 msk torkad oregano.

4. Fördela fyllningen i snitten och och runt korven. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

5. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen.

6. Riv några morötter och servera till korven tillsammans med pasta och riven Parmesan.

 

 

När jag var ute och tryckte i mig gigantiska chokladfudge kakor på Arizona stod sambon i köket och lagade mycket nyttigare mat från Linas Matkasse.

Vi åt resterna igår och han hade verkligen lyckats bra även om jag aldrig kommer lära mig äta matkorn då smaken påminner alldeles för mycket om gröt! Nästa gång gör vi ris!
Mangosalsan var supergod och kommer användas till stekt eller grillad kyckling istället för fet sås vid något framtida tillfälle. Istället för koriander kan man använda persilja då det finns vissa som inte klarar Koriandersmaken.


4 port


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär ca 600 g färsk laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över lite salt och svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta hellre ut den lite för tidigt och låt den efterstekas (vilket den gör) så blir den så där härligt perfekt.

3. Koka 4 portioner matkorn eller ris enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt ½ tärning grönsaksbuljong istället för salt.

4. Finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 4 tomater och ½ kruka koriander (eller persilja). Blanda grönsaker och koriander med 200 g tinad mango, 1 msk olivolja och ½ tsk sambal oelek till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.

I tisdags kväll var det dags för tjejsnack med två av mina vänner och vi bestämde oss för att prova Arizona på Karlbergsvägen 70.

Hungriga som vi var stod vi först i kön när de öppnade kl 17:00. Inredningen på Arizona är ganska mörk med en skön och avslappnad känsla. Mycket barnfamiljer och folk i 30-års åldern som gick till kvarterskrogen och får mycket mat för en billig penning.

Mina båda vänner valde båda California Berit’s Chicken Enchilada som serveras med guacamole, bönor, gräddfil, enchiladassås och sallad för 156 kr och själv valde jag Arizona kycklingsandwich som serveras med sallad, tomat, majonnäs och bacon samt pommes frites för 126 kr.
Brödet till kycklingsandwichen var ett tråkigt formbröd och även om kycklingfilén var gigantisk så var inte tillbehören tillräckliga att till denna kyckling, det slutade med att jag snodde vännens gräddfil för att inte bara sitta och äta kyckling. Baconbitarna var riktigt torra och det här kunde varit väldigt mycket bättre på många sätt.
Matupplevelsen vägdes dock upp av den gigantiska Chocolat Fudge Cake med vispad grädde och hallon för 69 kr som kom in efter maten. Den hade räckt för 2 personer men jag åt upp all kaka och lämnade grädden.
Jättegod och saftig och värd ett återbesök :)

Jag var hemma hos en kompis på lunch och hon är expert på vegetariska rätter vilka jag ofta uppskattar.
Idag hade hon gjort en kikärtsgryta som var godare än Linas matkasse hade med i förra veckan.

Kortfattat så steker man 1 gul lök med 1 burk avrunna kikärtor. Blanda i 2 burkar krossade tomater, 1 banan, ordentligt med curry och 2,5 dl matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Hon serverade med ris och en jättegod sallad med fetaost, melon och ruccola.

Supersmarrigt och perfekt för infrysning!

Igår tog jag och sambon en härlig promenad på Skeppsholmen i solen och bestämde oss för att äta en lätt lunch på Af Chapman. Vi valde båda paj med fetaost och oliver för 75 kr och det hade varit både billigare och godare med en enkel ost och skinksmörgås för pajbiten var varken stor eller god. Jag förstår inte varför alla pajer ska trilskas med att innehålla paprika, antar att det är för utfyllnad men borde man inte skriva fetaost, oliv och paprikapaj.

Vi fick en fantastisk utsikt men gå dit för en kopp kaffe och en bulle och ta lunchen på Moderna Muséet eller Lydmar istället.

Af Chapman ligger oerhört vackert och för er som inte vet så är det ett STF vandrarhem (ett populärt sådant).




Bron över till Skeppsholmen med Slottet och Skeppsbron i bakgrunden.



Utsikten från en av matplatserna på Af Chapman

En jättegod rätt från Linas Matkasse som vi dock har gjort om litegrann då jag inte gillar varm paprika i mat.
Däremot kändes köttbullarna nästan lite malplacerade och vi hade hellre sett lite stekt kyckling eller lax till Risoniottin.


1. Blanda ca 500 g nötfärs med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 dl mjölk. Rulla till ca 26 köttbullar.

2. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och tillsätt 2 tärningar kycklingbuljong.


3. Hacka 6-7 körsbärstomater och 1 rödlök samt tärna ½ zucchini.


4. Stek rödlök, körbärstomater och zucchini i en stekpanna med lite olja. Häll av grönsakerna på en tallrik.

5. Häll ner 250 g risoni (ca 3 dl) i buljongen och låt koka 11 minuter.


6. Stek köttbullarna på medelvärme i smör.

7. Spara 1 dl av buljongen från risonikoket och häll bort resten av buljongen. Blanda ner grönsakerna, den sparade buljongen, ½ msk vitvinsvinäger och 100 g philadelphiaost i risonin. Rör om och låt färskosten smälta och bli krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.

8. Strimla ½ kruka basilika och riv lite parmesan att strö över risoniotton. Servera denna samt en god sallad till köttbullarna.




Efter att ha tagit upp båten och kollat av landstället tog vi en liten omväg förbi Dalarö och smet in på bageriet för en Latte och kanske den största Morotskakan jag någonsin ätit! Jättesaftig och god! Här fanns även Pain au Chocolat!!!!

image description

Har man ingen fungerande startmotor får man ro runt :)



Landstället i höstskrud



Köpte ny vinterjacka för några veckor sedan från G-star...ser redan lite tajt ut över magen men det får funka i vinter trots att magen kommer bli 3 ggr så stor :)

Medan jag var och frotterade mig bland östermalmsfolket på Grodan Grev Ture och avnjöt en härlig Linguini med jätteräkor och vitlök samt en tryffel på det så lagade sambon Linas Matkasses kikärsgryta hemma i köket.
Jag har ännu inte smakat den själv men han tyckte det var en stark 2:a och ett bra alternativ för en vegetarisk och snabb vardagsrätt.

I vårt hem kommer inte purjolök innanför dörrarna (fy vad jag inte tycker om det) så denna är ersatt med vanlig gul lök i denna rätt.

4 port

1. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.


2. Strimla ½ gul lök tunt. Skär ½ zucchini i halvmånar. Hetta upp 2 msk rapsolja i en stekpanna med höga kanter och fräs löken och zucchinin mjuka utan att de tar färg.


3. Tillsätt 3 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk torkad koriander samt salt och svartpeppar. Häll på 2 burkar finkrossade tomater och 1 förp kikärtor (avrunna). Tillsätt 1/2 tsk sambal oelek för lite ytterligare hetta.


4. Låt grytan koka upp. Tillsätt 1 dl crème fraiche och låt puttra på svag värme ca 5-10 minuter.


5. Tärna ½ gurka och blanda med 1 burk majs.


6. Servera kikärtsgrytan med majs, gurka och nykokt ris samt gärna ett gott bröd till.

image description

Inspirerat av ett recept från Linas Matkasse som gick snabbt och enkelt att göra och som räcker till många hungriga munnar!

6 port


1. Koka upp vatten och lägg i 1 skalad rödlök skuren i två halvor i några minuter. Detta gör att rödlöken bli mild och lite söt i smaken.

2. Lägg 70 g ruccola på ett stort salladsfat eller i en skål. Dela ½ gurka på längden och skiva i halvmånar. Skiva den lättblancherade rödlöken tunt. Finhacka ½ kruka basilika och blanda allt detta med ruccolan.

3. Blanda ner 1 burk lättorkade körsbärstomater samt spadet med grönsakerna och pressa över saften av ½ citron.


4. Koka 250 g risoni enligt anvisning på förpackningen.


5. Strimla 4 st tinade kycklingfilér. Krydda med salt och svartpeppar och vänd bitarna i ca ½ dl vetemjöl.



6. Hetta upp lite olja & smör i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt kycklingen bli genomstekt.



7. Blanda den varm, avrunna risonin med grönsakerna. Ringla över lite olivolja och tillsätt ytterligare lite salt och svartpeppar.


8. Servera den varma salladen med nystekt kyckling.

Ett recept från Linas Matkasse som fick bli en söndagsmiddag tillsammans med min bror och svägerska efter en tuff dag på UnderBaraBarn mässan.

Fläskfilén blir väldigt saftig när man först bryner den och sedan bräserar, dvs. steker/kokar med vätska under lock.

Enligt originalreceptet ska man ha 500g fläskfilé till 4 personer men det är alldeles för lite så nästa gång använder vi två stycken fläskfiléer.




4 pers

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Skala och skär i tunna stavar: 500 g morötter, ca 400 g kålrot, ca 300 g sötpotatis och ca 300 g palsternacka. Skär 2 gula lökar i klyftor.


3. Spara hälften av löken och sprid ut resten av löken och rotfrukterna i en långpanna. Ringla över olja och strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Vänd rotfrukterna försiktigt efter halva tiden.



4. Putsa ca 800 g fläskfilé. Bryn köttet runtom i en stekgryta i smör. Krydda med salt och svartpeppar.


5. Skala och skiva 1 bit färsk ingefära i fem skivor, cirka ½ cm tunna. Lägg dem i grytan tillsammans med resten av lökklyftorna, 1 msk torkad rosmarin och 1 tärning kycklingbuljong. Häll på 4 dl vatten. Lägg på locket och låt sjuda ca 20-25 minuter. Vänd köttet ett par gånger under tiden.

6. Skär ett snitt i köttet och kontrollera att köttsaften är klar, lyft upp köttet på en skärbräda och täck med folie. Tänk på att köttet eftersteks så tipset är att plocka ut det när det är rosa i mitten.


7. Häll köttspadet från grytan genom en sil direkt ner i en liten kastrull. Rör ut 3 msk vetemjöl i ett glas med några matskedar vatten till en slät redning. Häll ner redningen i kastrullen under omrörning. Tillsätt 1 tsk kinesisk soja och 1,5 dl crème fraiche. Låt såsen koka i ca 3-4 minuter. Smaka av såsen med salt och svartpeppar samt lite extra rosmarin.


8. Skär upp köttet i skivor och servera till rostade rotfrukter och rosmarinsås.

Linas matkasse har verkligen lyckats med ett härligt recept den här veckan för det här var den godaste fiskrätten jag ätit på länge! Vi lyckades få fisken så där perfekt tillagad, inte för torr och inte för oklar utan alldeles underbart perfekt. Tricket är absolut att lägga en bit smörpapper ovanpå fisken så att den inte torkar ut.

Vi bytte ut purjolöken mot scharlottenlök istället, mycket mycket gott!



4 port


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och koka 1 kg potatis.

3. Finhacka 1 kruka dill och blanda med 100 g philadelphiaost, lite svartpeppar och några droppar citron.



4. Sköj och torka av ca 600g rödspättafilé.  Lägg upp dem på en skärbräda och strö cirka 1 tsk salt över filéerna. Fördela färskostblandningen jämnt över fisken. Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.

5. Pressa över saften från ½ citron. Smula ½ tärning fiskbuljong runt fisken och häll på 1 dl vatten.

6. Strimla 3 st scharlottenlökar och klyfta 2 tomater. Fördela tomat och lök över fisken. Sätt in fisken i ugnen och låt den sjuda i ca 20-25 minuter. Täck formen med en bit smörpapper så bevaras fisken saftig.

7. Koka 250 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.

8. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Har ni muskot hemma så riv ner lite av den.



9. Servera potatismoset till dill- och philadelphiafylld rödspätta och haricots verts.



TIPS: För en festligare variant så byt ut hälften av vattnet mot ett torrt vitt vin och strö över flagad, rostad mandel över fisken innan den går in i ugnen!

Som gravid i vecka 18 så är jag faktiskt hungrig mycket oftare än tidigare och vill ju undvika att småäta sånt som inte är nyttigt för varken mig eller bebisen.

Jag tänkte dela med mig mitt favvo-mellanmål (och även snabblunch när jag har bråttom) där grunden är Tunnbröd, Philadelphiaost och Isbergssallad och som kan varieras med olika tillbehör i all oändlighet!
Idag blev det med tillägg av 1/2 avocado, citronsaft, torkade körsbärstomater i olja, valnötter, salt, svartpeppar och italiensk salladskrydda.
Rulla ihop och njut!

Snabbt, Väldigt Gott och Nyttigt!


Min kära kusin bjöd med mig på gratis Brunch på Hotell Skeppsholmen och efter en skön cykelfärd i en något kall höstsol från Kungsholmen var det skönt att komma in i värmen och vi såg fram mot en härlig Brunch och mycket tjejsnack.

Brunchen serveras söndagar 12-16 och kostar normalt 245 kr / person. I det ingår kaffe och te men inte dryck annan än stilla vatten.

Det fanns inte jättemycket mat att välja på men det som fanns var väldigt gott men vet inte riktigt om jag tycker det är värt 245 kr faktiskt.

Inomhusmiljön är riktigt mysig och det finns en jättefin uteservering med utsikt över riddarfjärden och promenadstråket på Skeppsholmen.

Min kalla tallrik (från vänster)
- Grekisk yoghurt, valnötter, acaciahonung och blåbär (kanske det godaste på hela brunchen)
- Miniräkcocktail 
- Minitomatcocktail
- Spreadcheese
- Rökt skinka
- Ost
- Gurka
- Frukt och Frö bröd (jättegott) 



Min varma tallrik (från vänster)
- Prinskorv
- Äggröra
- Bacon
- HashBrowns (typ potatisplättar som var riktigt goda)
- Gurka/Tomat
- Senap och Ketchup :)



Efterrättstallriken såg ut som ett slagfält efter att jag och kusinen delat på de gigantiska chokladmarängerna och laktritsmarängerna.
Förutom dessa ganska trista maränger så åt jag en jättegod äppelkaka (alldeles nygjord) och en riktigt god vinbärsmousse.

Slutbetyget blir 3+ för den mysiga miljön och faktumet att det fungerar som ett brunchsställe för både kompisgänget, dejten och familjen.

Den är offentlig och ni hittar den här alternativ så klickar ni gilla på ikonen längst upp till vänster på denna sida :)

http://www.facebook.com/pages/NotreCuisine/244498672268095?sk=wall#!/pages/NotreCuisine/244498672268095
Min bror kom på middag på lördagskvällen och jag och sambon var sugna på färsk lax så vi gick och köpte 3 fina portionsbitar på Daglivs som jag serverade med en kräm med sting, kokt potatis och en god sallad! Enkelt och supergott!

Det fungerar säkerligen med fryst lax som man köper i plastförpackningen men var uppmärksam på att det är "fulbitarna" och ibland inte ens bitar utan någon form av formpressad laxmos hos vissa märken som hamnar i dessa förpackningarna och det är så värt några extra 10kr att köpa färsk lax över disk.

4 port

4 st färsk portionsbit av lax
rapsolja
sesamolja
citronpeppar
salt
honung
2 st vårlök
citronsaft

Chilikräm
2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk Philadelphiaost
citronsaft
2 st vårlökar (finhackade)
svartpeppar
salt
1/2 thaichili
1 msk PadThai sås (kan bytas ut mot mer salt och chili och extra honung)
1/2 tsk honung

Kokt potatis
Blandad salld (gärna med äpple i för syrlighetens skull)

1. Förbered såsen och blanda först yoghurt, majonnäs och philadelphiaosten ordentligen till en jämn kräm och tillsätt sedan resten av ingredienserna - glöm inte att smaka av! Låt krämen stå svalt tills det är dags för servering.

2. Häll lite rapsolja i en ugnsfast form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan neråt. Salta och peppra samt droppa över lite sesamolja, honung och citronsaft. Finhacka vårlöken och fördela ut den på laxen. Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ändra sedan till varmluftsgrill om ni har en sådan funktion så får man lite snygg yta på laxen de sista 5 minutrarna.  Laxen ska lätt falla isär men se lite ofärdig ut i mitten, låt sedan stå under folie några minuter så blir den perfekt!



3. Under tiden som laxen tillagas så koka potatisen och gör en god sallad att servera till.

4. Servera laxen varm med den kalla krämen, kokt potatis med en smörklick och salt på sidan och en god sallad till!


 


I går var jag och sambon ute på Lidingö och dreglade över alla gigantiska villor som tornar upp sig där men framförallt var vi där för att äta lunch med fin utsikt på Millesgårdens Lanthandel.

Själva Lanthandeln hade otroligt fina varor att köpa för de med stor plånbok! Jättefint kött, charkuterier och ostar att dö för! Hade jag inte varit gravid hade jag garanterat köpt med mig en härlig Chévre hem och ätit upp på kvällen :)

Lanthandeln har även en restaurang som erbjuder flera olika rätter till ett ganska högt pris för lunch.
Sambon valde Lanthandelns viltfärsbullar med gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka för 165 kr och jag valde Skagenröra på grillat surdegsbröd med Kalix löjrom för 175 kr.
Båda rätterna hade kunnat varit mindre och billigare för vi fick väldigt mycket mat för pengarna!

Vi åt lunchen i deras lilla "växthus" där det var vartm och skönt men väldigt trångt!
Fikat tog vi på deras fantastiska uteservering i strålande höstsol och med utsikt över Millesgården och Värtan!

Hela upplevelsen får en 5:a tack vare fikastunden på uteserveringen medan maten får en 4:a och inomhusmiljön en 3:a

Väl värt ett besök iallafall!
Så äntligen blev det tillfälle att laga Pad Thai Gai (med kyckling) hemma. Sambon och en kompis till oss sladdade hem lagom till att kvalmatchen mellan Sverige och Finland startade.

Det finns många olika varianter på den här rätten och bäst blir det nog om man gör egen Pad Thai sås men det hade vi inte riktigt tid med så jag gick förbi Thaibutiken på vägen hem och införskaffade färdig PadThai sås, sesamolja, sweetchili-sås, färska böngroddar, thai chili och vårlök.

Är inte helt nöjd med PadThai-såsen, tyckte den var väldigt lik sweetchili men mindre söt.
Det blev dock väldigt gott och med lite mer grönsaker nästa gång så blir det nog ändå godare.
Grabbarna åt med god aptit iallafall :)



4 port

400 g kycklingfilé
1 paket risnudlar
2 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 färsk broccoli
1/2 påse vårlök
1 påse böngroddar (ca 400 g)
2 msk PadThai sås (egen eller färdig)
1 lime (saften)
2 ägg
rapsolja
sesamolja

1 dl hackade jordnötter
1 lime i klyftor


1.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter, tills de är mjuka, men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt nytt, kallt vatten. Ställ åt sidan.

2.
Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Gör mindre buketter av broccolin. Ansa och strimla vårlöken.

3.
Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag. 



4.
Stek vitlök, chili, broccoli och kyckling i 1 msk rapsolja i stor stekpanna några minuter. Krydda med 1/2 tsk salt.

5.
Tillsätt hälften av böngroddarna och hälften av salladslöken.

6. Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan. Rör runt medan äggen stelnar.

7. Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt. Tillsätt PadThai-såsen och smaka av med sesamolja (tänk på att den ger mycket smak) och blanda väl. Låt allt bli varmt.

8. Servera med hackade jordnötter resten av salladslöken och böngroddarna samt limeklyftor.

9. Ställ gärna fram PadThai sås, SweetChili och Sesamolja för dem som önskar mer smak.

Jag skulle verkligen vilja testa Findus Simply Greens Traditional Falafel då Falafel är den bästa snabbmat jag vet men det är lite segt att göra hemma och alldeles för ohälsosamt att köpa ute....om man ska äta ofta alltså.

Tycker det är svårt att få till en bra yta och kan Findus leverera det så kommer de ha en stående kund :)

Om du också vill testa deras Falafel eller andra gröna produkter som Indian Bhaji Bite eller Thai Veggie Bite kolla in deras youtube video och sök som testpilot på Smartson nedan (klicka på bilden).




Enligt Linas Matkasse så var det dags att laga Minestronesoppa men varken jag eller sambon var sugna på soppa med köttfärs i, det är kanske det minst goda jag vet.

Jag sökte runt lite på mina olika recept-appar för att hitta något kul att göra med köttfärs istället och igår såg jag Jamie Oliver göra kebab så jag bestämde mig för att göra min egen variant av kebab med den köttfärs och de grönsaker vi hade kvar i kylskåpet samt lite andra rester i skafferiet och frysen.

Resultatet blev en väldigt god rätt som jag absolut kommer göra om så det gäller att komma ihåg hur jag gjorde nu :)

4 port

Kebab
500g köttfärs (eller lammfärs)
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 dl mjölk
smör att steka i

Vitlökssås
2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk spiskummin
finhackade blad av mynta
1 pressad vitlökklyfta
saften från 1/3 dels citron
salt
svartpeppar

Färdiga Naan-bröd (eller Pitabröd)

4 port bulgur
1/2 grönsaksbuljongtärning

Blandad sallad (gärna med fint skivat vinteräpple)
Några citronskivor

1.
Börja med såsen och blanda först yoghurt och majonnäs ordentligt och tillsätt sedan alla övriga ingredienser och rör ihop detta. Ställ kallt fram tills servering.

2. Blanda ihop köttfärsen med alla ingredienser till kebaben och rör ihop detta ordentligt. Forma små korvar av köttfärsen och låt färsen stå några minuter innan dessa steks i lite smör.





3. Koka bulgur tillsammans med 1/2 buljongtärning enligt instruktioner på förpackningen.

4. Värm brödet och blanda ihop salladen.

5. Servera kebaben med sallad, bulgur, vitlökssås, citronskivor och brödet.

Vi valde även att koka lite broccoli och ärtor att servera till.



Ett tips för en extra god sallad är att rosta solroskärnor tillsammans med lite salt i en torr panna. Håll koll så att de inte bränns! Detta är ett jättegott alternativ för nötallergiker och är väldigt populärt hos min sambo....det behövs oftast göra stora mängder eftersom de försvinner i ett nafs :)

Jag var sugen på Pasta och en god sås och denna ihopsvängda rätt tog mig 10 minuter från början till slut och var otroligt god!

1 port

Färsk Pasta tex. fylld Ravioli
1/3 burk Creme Fraiche
1/3 vitlöksklyfta
6st valnötskärnor
flingsalt
svartpeppar
4 basilikablad
Några droppar saft från en citron
Pecorino eller Parmesanost

* Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

* Ta fram en mortel och lägg i vitlöken, valnötterna, flingsalt, svartpeppar och 2 av basilikabladen och mortla detta fint.

* Blanda ner nötblandningen i cremefraichen och tillsätt några droppar saft från en citron och rör om ordentligt.

* Ställ in creme fraiche blandningen i mikron 30 sek bara för att göra den ljummen.

* När pastan är klar, lägg upp den på tallrik, strö över lite pecorino eller parmesanost och klicka ut såsen över pastan. Dekorera med 2 basilikablad.


Jag har hört att gravida får städmani i slutet av graviditeten men hos mig verkar det komma tidigt...
Letandet av hantlar slutade i storstädning av garderob, byrå och toalettskåp och resulterade i 2 fullproppade soppåsar med gamla skönhetsprodukter och allmänt junk och 1 kasse kläder till Stadsmissionen!

Hoppas jag kan ha den energin snart igen då det finns fler gömmor som skulle behövas rensas ut!

Men titta så fint det blev :) Nej, jag har inte hängt kläderna i färgordning..där går min gräns!





Linas Matkasses recept på korvgryta med paprika, äpple och matvete var inget vi såg fram mot så jättemycket på söndagskvällen men vi var sugna på korv och gryta så det fick bli en egen variant, en blandning av gryta och stroganoff med ordentligt sting!

4 port

2 st bratwurst
2 st chorizo
1 st gul lök
smör att steka i 
1 burk konserverade körsbärstomater
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kalvfond
1 tsk tomatpuré
paprikakrydda
cayennepeppar
salt
peppar
1/2 kruka persilja


Långkornigt ris
Turkisk yoghurt
Blandad sallad

1. Skär korvarna i lagom portionsbitar och stek dem i en panna med höga kanter i lite smör.
2. Finhacka 1 st gul lök och stek tilllsammans med korven.
3. När korvarna fått lite färg, tillsätt 1 burk konserverade körbärstomater,  1 dl matlagningsgrädde, 1 tsk kalvfond, 1 tsk tomatpuré och smaka av med rikligt av paprikakrydda, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
4. Låt sjuda ihop under 10 minuter.
5. Koka riset.
6. När korvgrytan har reducerat något stäng av plattan och strö över 1/2 kruka hackad persilja.



7. Servera korvgrytan med ris, en blandad sallad och en klick turkisk yoghurt för att bryta hettan och tomatsmaken.
Gott och varmt för magen! 



 

Igår kväll hade jag "svägerskan" på middag och då hon är glutenallergiker valde jag att passa på att testa Keldas Tikka Masala som jag var testpilot för.
Jag hittade den på Daglivs och den kostade där 24kr och räcker till 3 personer.

På förpackningen står det att den ska blandas med 400g kyckling men vi blandade den med 600g kycklinglårfiléer och tur var det för sambon kom hem och ville också smaka och det räckte precis till oss tre eftersom vi tog om :)

Enligt instruktionerna på förpackningen så steker man kyckling och rör ut såsen i kycklingen under 2 minuter men jag valde att lägga till lite kryddning då jag tyckte att den var lite väl mild i smaken när jag provsmakade den kall.

Nedan följer min variant på Keldas Tikka Masala och detta kommer vi säkerligen göra igen för det var väldigt gott och alla tre gillade det riktigt mycket.
Jag valde att servera rätten med Raita, Naan bröd (till oss som kan äta gluten), Sallad och krossade Cashewnötter.



3 port

600 g tinad kycklinglårfilé
1 fpk Keldas Tikka Masala
1 vitlöksklyfta
1 knivsudd Sambal oelek
Spiskummin
Torkad Koriander
Salt
Peppar

2,5 dl Turkisk Yoghurt
1/2 gurka
1 kruka mynta
1 tsk honung
salt
peppar
Rivet skal från 1/2 citron

3 port Basmatiris

Isbergssallad
Körsbärstomater
1/2 gurka

2st Naanbröd (Santa Maria)

1 näve Cashewnötter


Raita
1. Riv gurkan grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
2. Blanda gurkan med yoghurt i en skål och finhacka bladen från 1 kruka mynta och blanda ner detta.
3. Smaka av med 1 tsk honung, salt och peppar.
4. Riv skalet från 1/2 citron (se till att enbart få med det gula) och blanda ner. Låt Raitan stå kallt under tiden resten av maten tillagas.




5. Sätt ugnen på 200 grader till brödet samt koka riset.

6. Strimla kycklingen och stek den i lite smör eller olja i en stekpanna med höga kanter.
7. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och blanda ner 1 knivsudd Sambal Oelek samt krydda med spiskummin, koriander, salt och peppar efter smak och person.



8. Låt Kycklingen få lite färg men se till att inte vitöken bränns vid.
9. Blanda ner Keldas Tikka Masala i kycklingen och rör om. Låt sjuda i några minuter tills kycklingen är helt klar.



10. Stoppa in Naanbrödet i ugnen på grill i 2 minuter.



11. Strimla Isbergssalladen fint, klyfta körsbärstomaterna, skär gurkan i halvmånar och blanda till en sallad.

12. Hacka saltade cashewnötter fint och lägg upp i en liten skål.

13. Servera Tikka Masalan med hackade cashewnötter, en ordentlig klick Raita, varma Naan-bröd och den fräscha och krispiga salladen.



Vem behöver Take Away när det går att fixa supergott hemma!!