Det blev mat över från gårdagen men idag valde jag att skippa tomatsåsen och fylla på mitt Omega 3 och nyttiga fettdepåer med avocado istället.

Jag älskar att droppa lite citron över avocadon och även salladen samt icke att förglömma salta & peppra.

Mycket gott och väldigt mättande!
Måste dock säga att dessa färdigfyllda färska ravioli inte är mina favoriter, jag föredrar vanlig ofylld pasta faktiskt!


Receptet är från Linas Matkasse med några justeringar som passar oss bättre.
En god pastarätt som går fort att tillaga och samtidigt känns lite bättre för midjan än med en creme fraiche- eller gräddbaserad sås som kanske varit lite godare men desto onyttigare :)



4 port


1. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1½ msk olja i en panna med kanter och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater.

2. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.


3. Grovhacka blad från ½ kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med salt, svarpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterligare ca 10 minuter.



4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisning på förpackningen.


5. Riv ca 100 g pecorino och lägg upp i en skål.


6. Blanda 1 pkt sockerärter och 1 pkt rucola samt några körsbärstomater.

7. Servera raviolin med tomatsåsen, sallad och toppa med riven pecorino. Glöm inte olivolja och balsamvinäger på salladen samt att krydda med havssalt och svartpeppar efter smak.

Jag och min älskade sambo ska åka till Warszawa på en cityweekend i november för att få lite kvalitetstid innan juletider och sen bebistider :)

Har ni några tips om Warszawa som ni vill dela med er så gör det gärna i kommentarsfältet, var man kan äta, vad man måste se, vad man inte ska göra och praktiska tips etc.

Är det någon som flygit med Wizz-air från Skavsta?? De har otroligt bra priser på direktflyg till Warszawa och vad jag läst hittills så är det väldigt få negativa omdömen om det bolaget.

Vi kommer bo på Sofitel Warsaw Victoria i Gamla Stan, någon som bott där?

Ja, allt ni vet vill jag veta helt enkelt :)

Receptet är från Linas Matkasse och är nästan i sitt original.
En nyttigare och matigare variant än kokt torsk med smält smör och ägg men påminner om det men är snäppet godare tycker jag.

För er som inte har riktigt koll på Kolja så är liknar den torsk i både utseende och smak och är en mager fisk men likväl nyttig och inte utrotningshotad än så länge.





4 pers

1. Koka potatis (räkna med minst 3 var då det är gott att mosa den i såsen)


2. Koka 4 ägg medelhårda


3. Skär ca 600 g koljafilé i portionsbitar och lägg åt sidan. Strö på lite salt.


4. Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 2 msk vetemjöl till en slät redning.

5. Rör sedan ner 2 dl mjölk, lite i taget. Vispa ner 1 dl vatten och 1 dl crème fraiche. Tillsätt 1 tärning fiskbuljong och krydda med vitpeppar. Låt det koka upp.


6. Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt allt sjuda på svag värme i ca 8 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.

7. Tina upp och värm 400 g gröna ärter enligt förpackningen.


8. Skala äggen och grovhacka dem. Finhacka ½ kruka persilja.


9. Lägg upp fisken och strö över ägg och persilja och servera med kokt potatis och ärter och en klick smör.

10. Krydda gärna med Citronpeppar och lite halvssalt för de som vill.

Un sac au papier.....??!



....et un carton blanc....?



....men det är ju min treat från trefaldige Gulddraken vinnaren Petite France som jag köpte på hemvägen från min svettiga PowerWalk....

Un Éclair au Chocolat......:)))



Ska jag vara ärlig så var jag faktiskt ute efter ett Pain au Chocolat men de var slut och denna Éclair kan dock inte slåss med första platsen över goda franska bakverk enligt mig.



Här kommer en liten hjälpreda på några av de oändliga mängder Pasta-sorter som finns där ute!
Mina favoriter är nog Gnocchi, Linguini och Papardelle, vilka är era?

Någon mer än jag som blir hysterisk sugen på en god pasta!!?

Lång Pasta



Spaghetti -
kanske vanligaste sorten i våra hem




Spaghettoni -
tjockare Spaghetti



Bigoli -
ännu lite tjockare Spaghetti



Canalini -
tjockare och ihålig Spaghetti




Vermicelli -
tunnare Spaghetti



Spaghettini - något tunnare Spaghetti

Bandpasta



Bavette
- något tunnare bandpasta



Fettuccine - en vanlig bandpasta i våra hem



Fettucce
- något bredare än Fettuccine



Lasagne -
mycket bred pasta



Lasagnette - något smalare än Lasagne



Linguine - platt Spaghetti



Papardelle - bredare och tjockare än Fettuccine



Tagliatelle - något tunnare än Fettuccine



Taglierini - något tunnare än Tagliatelle

Kort och formad pasta



Campanelle -
kort klockformad med böljande kanter



Canneloni - större tuber att fylla



Cavatappi - korkskruvformade makaroner



Cavatelli - kompakta och bönformade



Conchiglie - snäckformade makaroner



Ditalini - korta tuber



Farfalle - fjärilsformade makaroner



Fusilli - trekantad spiral formad makaron



Lumache - snäckskalsformade makaroner



Macaroni - våra vanliga hederliga makaroner



Penne - mediumstora smalare tuber



Penne Rigati - samma som penne men med ribbade sidor



Ravioli - fyrkantig pasta att fylla



Rigatoni - vidare korta tuber, något krökta



Rotelle - hjulformade makaroner



Tortellini - ringformad pasta att fylla



Tortelloni - antingen rund eller fyrkantig pasta att fylla eller en större Tortellini.

 



Var så himla sugen på en god smörgås till mellanmål igår och jag hade en halv Ciabatta hemma som jag värmde i ugnen och droppade lite olivolja över medan det var varmt.
En liten tesked Dijonnaise som breds ut över nästan hela brödet, en skivad avocado och några skivade körsbärstomater, några blad basilika och havssalt och svartpeppar senare så hade jag ett fantastiskt gott mellanmål som fungerar alldeles utmärkt som en god helgfrukost också.




För er som inte vet vad Dijonnaise är så måste ni smaka! Det är en favorit här hemma och är en blandning av dijon senap och majonnäs som är perfekt som tillbehör till kyckling, sallader, smörgåsar, hamburgare och mycket mer.

Jag förstår inte...jag ÄLSKAR sydeuropeiska filmer och Juliette Binoche men detta var kanske den tråkigaste film jag någonsin sett, vi stängde av efter 30 minuter, orkade inte kolla längre.
Vet inte om kritikerna har sett en annan film för den är hyllad av ALLA!

Näää, usch vilken besvikelse!

Hittade en recension i DN  och där fick den faktiskt bara en 3:a men jag ger den ett uppätet popcorn och mkt pga av den "gnälliga tonen" som även recensenten i DN påpekar.

Igår blev det spontan middag på Waan Thai på St Eriksplan med sambon och en gemensam vän till oss.
Tanken var så klart att ta lite bilder men min Iphone fungerar inge vidare i mörker.

Till förrätt delade vi på Popie Tod (Vegetariska friterade vårrullar) och Gai chop peng tod (Friterad inbakad kyckling). Båda dessa var väldigt goda och serverades med Sweet Chili sås.

Till huvudrätt åt jag Pat Thai Gai (wokade risnudlar med kyckling, groddar, ägg och jordnötter). Jag tar alltid den här rätten när jag äter Thaimat i Sverige (och även ofta när vi är i Thailand) så det är en bra rätt att ha som jämförelse i pris och smak. Jag måste säga att den igår var ganska smaklös och jag hade på mkt extra chili för att få ngn smak alls, saknade den typiska smaken av oystersauce och de andra thai-kryddorna. Pat Thai är inte en stark rätt men det är gott att ha lite chili i för lite hetta.
Jag åt faktiskt inte upp hela rätten, dels blev jag väldigt mätt men jag gillade inte att de hade purjolök istället för den karaktäristiska vårlöken man brukar ha i.

Helt ok men det finns mycket bättre Thai mat i Sthlm!

Här är en bild på en riktigt, riktigt god Pat Thai Gai som jag åt på Bangkoks flygplats i mars 2010...läs mer om den resan här




Receptet är från Linas Matkasse och den här gången har vi inte gjort några större ändringar. Jag var väldigt skeptisk eftersom jag inte är någon fan av redda grönsakssoppor (ärtsoppa undantaget) men oj så fel jag hade. En riktig god och kryddstark soppa som jag gärna äter igen!

4 port




1. Skala och skär 1/3 kg morötter i slantar och grovhacka 1 gul lök.


2. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig kastrull eller gryta och fräs löken utan att den får färg. Tillsätt morötter och 2½ dl röda linser och fräs ytterligare någon minut.

3. Häll på 9 dl vatten, 2 tärningar grönsaksbuljong, 2 tsk torkad ingefära och 1 burk kokosmjölk tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 1½ tsk spiskummin och 1½ tsk koriander.


4. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka under lock i ca 10-15 minuter, eller tills morötter och linser är mjuka.


5. Skär grönsaksstavar av 1/3 kg morötter, 1 röd paprika och ½ gurka. Ställ dem i glas. Häll upp lite nötter i en skål.

6. Mixa soppan slät med en mixerstav direkt i grytan. Tillsätt ½ tsk salt och smaka av med juice från 1 lime och ½ tsk sambal oelek.


7. Toppa soppan med blad från ½ kruka basilika och servera med varmt bröd, grönsaker och nötter.

Vi köpte på oss lite minnen från Paris i julas men har ännu inte ramat in dem...men NU är det klart!
Gick till Åhléns och köpte ramar, 3 för 2 = 198kr för 3 st, och tog äntligen tag i det!
Konstigt att man kan skjuta upp ett arbetet som tog totalt 30 minuter att färdigställa inkl promenaden till Åhléns :)

Fint blev det iallafall tillsammans med gamla vinylskivor från mamma o pappas gömmor!
Vad tycker ni?

Orginalreceptet är från Linas Matkasse men jag bytte plats på bladspenaten och la hälften i såsen och hälften i salladen och använde paprikan i salladen istället för i såsen för att passa mina smaklökar bättre. Vi har även ökat på mängden kryddor (salt, peppar och rosmarin) på alla ställen.
Väldigt god och snabb vardagsrätt!


4 port



1. Koka upp en kastrull med vatten och koka sedan 4 portioner pasta, tex. Farfalle eller Fusilli.


2. Dela ca 600 g hel fläskkotlett i jämntjocka skivor, ca 2 cm tjocka. Stek kotletterna några minuter på varje sida i smör på medelvärme.


3. Skiva 2 vitlöksklyftor tunt och dela ½ burk kalamata oliver i halvor.

4. Blanda 1,5 dl matlagningsgrädde med 1½ msk vetemjöl och 3 dl vatten.


5. När kotletterna stekt, lyft över dem på en tallrik. Stek vitlök, oliver och 1/2 pkt bladspenat  i lite olja någon minut. Häll på gräddredningen och låt koka upp. Krydda med salt, svartpeppar och torkad rosmarin.

6. Lägg tillbaks kotletterna och låt dem koka med någon minut tills såsen tjocknat.



7. Klyfta 2 tomater  och 1 paprika och blanda dem med resten av bladspenaten. Ringla över lite olivolja, balsamvinäger och krydda med salt och peppar.

8. Servera kotletterna i oliv- och spenatsåsen med pasta och sallad. Toppa med några blad basilika om det finns tillgängligt.




Orginalreceptet är från Linas Matkasse men med några få egna justeringar som att lägga till fetaost samt balsamvinäger i salladen vilket var otroligt gott. Jag krossade även några cashewnötter över kycklingen innan servering vilket gav ett härlig crunch.

Rätten passar perfekt en vardag och som en fräsch middag till en tjejkväll!

4 pers



1. Koka 4 portioner basmati-ris enligt anvisning på förpackningen.


2. Skär ca 700 g kycklinginnerfilé i två delar.


3. Skär bort de övre stjälkarna och de nedre rotfästet på 1 fänkål och klyfta tunt.

4. Skiva ½ gul lök samt klyfta 2 röda tomater och 2 gula tomater.


5. Hetta upp 3 msk olivolja och en klick smör i en stekpanna och fräs fänkål och lök hastigt utan att det får färg.


6. Häll i kycklingen och stek i ca 4-5 minuter.



7. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och lägg ner hälften av tomaterna i pannan. Smaka av med pressad juice från ½ citron samt salt och svartpeppar.

8. Sänk värmen och låt allt sjuda någon minut. Späd eventuellt med lite vatten.


9. Grovhacka 1 kruka persilja. Strö hälften av persiljan över pannan.


10. Blanda resten av tomaterna med resten av persiljan, ½ burk oliver samt 1/2 pkt fetaost. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

11. Servera kycklingen med ris och persiljesalladen. Strö över lite krossade cashewnötter över kycklingen innan servering.



Sambons mammas släktställe i Vagnhärad visade sig från sin bästa sida i helgen och vi njöt av sol och glass i Trosa samt långpromenad på landsvägarna i krispig luft och strålande solsken.



Saltlakrits och Choklad...mmmmm!



På hemvägen tog vi tillfället i akt och köpte oss en massa vardagsglas på IKEA samt införskaffade en taklampa till vardagsrummet....vi har bara väntat 4 år på att köpa en :)
Efter nästan 2h slit och svordomar så var den uppe....då kom beslutsångesten...är den för stor?? Det är nog en vanesak för nu börjar den kännas riktigt fin och framförallt är det underbart med mer ljus!

Vad tycker ni? Är det en keeper eller inte?



Grundreceptet är från Linas Matkasse med en del egna korrigeringar för att göra den till en riktigt god lördagsmiddag. Ví bytte ut champinjoner mot kantareller och KarlJohan-svamp samt la till en pressad vitlök i köttfärslimpan samt gjorde en gräddig svampsås att servera till.
Det blev otroligt gott och jag var väldigt skeptisk från början med alldeles för många matminnen från torra köttfärslimpor. Sambon var alldeles salig och det här receptet kommer vi garanterat bjuda vänner på framöver i höst.

4 pers

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Grovhacka 200 g blandsvamp och finhacka ½ gul lök. Fräs dem i lite smör i en stekpanna. Spara lite av fräset till såsen.


3. Blanda lök- och svampfräset med ca 500 g nötfärs, 1 dl mjölk, 2 msk olja, 2 msk kinesisk soja, 1 pressad vitlök samt salt och svartpeppar.

4. Forma till en smal limpa och lägg i en ugnsfast form. Stek mitt i ugnen ca 30-35 minuter.


5. Koka 4 portioner basmati-ris enligt anvisning på förpackningen.

Sallad

6. Lossa fyra blad av 1 isbergsallad. Dessa fungerar som serveringsskålar. Strimla så mkt av salladen som du vill använda.

7. Riv 2 st morötter. Skär ½ gurka i små stänger och fördela ut i salladskorgarna. Ringla ner lite olivolja och balsamvinäger samt strö över rostade solroskärnor.

Såsen

8. Ös ur lite av skysåsen från köttfärslimpan i en kastrull även om den inte är helt klar. Tillsätt 2,5 dl vispgrädde, 1 msk oxfond, ca 1 dl svampfräs (från tidigare stekt till köttfärslimpan) och smaksätt med salt och svartpeppar.      


9. Servera köttfärslimpan med ris, de fyllda salladskorgarna, svampsåsen och rårörda lingon.



Original recept från Linas Matkasse men med egna justeringar och tillägg.



4 pers


1. Sätt ugnen på 175 grader.


2. Koka lämplig mängd potatis


3. Skölj och torka av ca 600 g sejfilé. Bred ut fisken i en ugnsfast form.


4. Häll 1,5 dl vispgrädde över fisken och krydda med salt och svartpeppar.


5. Skiva 3 tomater och ca 7st champinjoner och fördela champinjon- och tomatskivor ovanpå fisken.

6. Strö över blad av ca ½ kruka basilika och ca 80 g hyvlad parmesanost.

7. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga i ca 25 minuter. När 15 minuter har gått, höj värmen till 225 grader.


8. Koka 300 g broccoli enligt anvisning på förpackningen. Salta vattnet och klicka i lite smör när färdigkokad och avhälld.

9. Servera fisken med kokt potatis och broccoli.



TIPS: Sej och potatis kan bytas ut mot Kyckling och Ris så har man sig en jättegod Kycklinggratäng!

Känner mig lite hängig med huvudvärk och frossa och vad bättre än lite Comfort Food i form av Bakad Potatis med Skagenröra.



En dessert bestående av Grekisk Yoghurt, Honung, Valnötter & Hasselnötter får vilken trött och gravid kvinna som helst att piggna på sig :)




Linas Matkasse kom med veckans mat och jag passade mig att göra mig en härlig frukttallrik med den fruktkasse vi hade beställt till.

Älskar dessa syrliga äpplen!
Det här är min favoritdessert när man vill göra ngt vansinnigt snabbt som är lika fantastiskt gott och som sköter sig helt själv + att den kan förberedas nästan helt klar lång tid i förväg.

Beroende på säsong så kan man variera frukterna och bären.

4 port

1 ask färska hallon
1 ask färska jordgubbar
Lite färska blåbär
2 bananer
1 pkt vit block choklad

Gammaldags vaniljglass till servering

1. Smöra en ugnsfast form och fyll den med bären och frukten.
2. Hacka blockchokladen fint och strö över bären och frukten (blanda ej!).
3. Så här långt kan man förbereda och låta stå i kylen tills nästan dags för servering.



4. Sätt ugnen på 225 grader och låt chokladen få färg men inte bli bränd.
5. Servera med Gammaldags vanilljglass.




Även detta är ett recept från Linas Matkasse som jag gjort om något för att bli lite festligare då vi bjöd våra vänner på detta i går kväll. Krävs en hel del extra kryddning från orginalrecepten men tanken är väl att det ska passa liten som stor.

1. Blanda en marinad av 3 msk olja, 1½ msk kinesisk soja, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 tsk honung, cayennpeppar, paprikapulver, salt och svartpeppar. Dela 600 g kycklingfilé (tinad) mitt itu på längden och vänd kycklingen i marinaden, låt stå.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Hacka ½ burk soltorkade tomater och blanda med 4 dl matyoghurt, häll gärna över oljan från tomaterna och blanda ordentligt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och hacka blad från en 1/2 färsk basilika, smaka av med salt och peppar.

4. Tvätta 900 g potatis och ½ knippe morötter. Klyfta potatisen och dela eventuellt morötterna på längden. Klyfta 1 rödlök och blanda potatis, morötter och lök i en ugnsfastform. Krydda med torkad Timjan, Salta & Peppra och ringla över lite olja. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter.

5. Stek kycklingen i lite smör så att en får fin färg och ställ sedan in den i ugnen (på nedre delen) tillsammans med potatisen tills den är genomstekt, ca 10 minuter.

6. Stek en knippe sparris i smör.

7. Blanda en sallad av valfri smak.

8. Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, grönsaker och yoghurtsås.





Recept för 4 personer enligt
Linas Matkasse


Koka färskpotatis (ca 900g)


Raita:

Riv ½ gurka grovt och krama ur vätskan.
Blanda gurkan med 2½ dl matyoghurt.
Hacka blad av 1 kruka mynta och blanda ner i yoghurten.
Smaka av med 1 tsk honung, salt och svartpeppar.
Finriv skal av 1 citron (endast det gula), blanda ner hälften i raitan och spara resten till potatissalladen.



Biffar:

Blanda ca 500 g nötfärs med 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad koriander, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Forma till fyra biffar och stek i lite olja och smör i en stekpanna.



Potatissallad:
Skär 1 äpple och ½ gurka i bitar.
Strimla ½ knippe knipplök tunt.
Blanda den varma nykokta potatisen med 3 msk olja, äpple, gurka och lök.
Smaka av med resten av det rivna citronskalet och pressa ner saften av halva citronen.
Krydda med salt och svartpeppar.

Servera biffarna med potatissallad och indisk raita.

Jag har sökt och vill du också söka för att bli testpilot så klicka på bilden nedan.



Kolla in ansökningsviden HÄR

Lycka till!!




Jag hade en kompis över på middag ikväll och vegetarian som hon är så passade jag på att göra den vegetariska rätten från Linas Matkasse.

Jag bytte ut gul paprika mot morötter och ökade på kryddorna samt gjorde en liten yoghurt-blandning till då det blev lite väl torrt med bara gryta och ris och det behövdes lite syra till.

1. Koka 4 portioner ris, godast är Basmati tycker jag.

2. Skär i cirka 2x2 cm stora bitar: 1 aubergine, 1 zucchini, 3 st morötter och 3 tomater (för er som gillar paprika i maten så kan man byta ut morötterna mot 1 st gul paprika).



3. Strimla ½ knippe knipplök

4.  Hetta upp 2 mask olja i en rymlig gryta/panna med lock och stek 600 g quornbitar några minuter tills de fått lite färg.

5. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i grytan och krydda med 1 tsk salt, 3 krm svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar. Stek någon minut och lägg sedan över quornbitarna på en tallrik.

6. Stek först lök och paprika i 1 msk olja. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Smaksätt med 3 msk tomatpuré och 1 msk torkad oregano. Häll på 1 dl vatten och låt det koka upp.

7. Tillsätt quornbitarna till grytan och låt dem koka med grönsakerna under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.



8. Blanda ca 2 dl yoghurt med 1 st vitlöksklyfta och några blad mynta.

9. Servera ratatouillen med blad från ½ kruka basilika och nykokt ris samt yoghurtblandningen.

Quorn behöver oftast saltas och kryddas ganska ordentligt så detta recept behöver kryddas på lite om man som vi gillar kryddig mat.

De nya smakerna verkar mycket spännande och vill du också söka för att bli en av 5000 testpiloter så klicka på bilden nedan.




Kolla även in deras video!

http://www.youtube.com/watch?v=vw_ytDvbYio

Lycka till!!

Gårdagens rester blev alldels utmärkt som söndagsmiddag för 2 men vi la till lite bacon och kantareller som jag stekte ihop tillsammans med hackad vitlök.

Mycket, mycket gott!!

Dricker man vin så är ett gott glas Rött till detta nog pricken över i:et :)

Nu känner jag mig sugen på Bloggeriet igen och har lite mer tid än tidigare som student nuförtiden :)

Vi har nu dragit igång med Linas Matkasse igen och har tyvärr inte tagit några bilder men lagat två goda och välbalanserade rätter som vi båda gillat mycket.
Eftersom vi är två personer i hushållet så räcker maten till antingen middag dagen efter eller några luncher också.

Portionerna är för 4 personer och recepten är något justerade för att passa min och sambons smaklökar.

Mozzarellafylld lövbiff med pepprig ruccoladressing och pasta


Rucoladressing: 
½ påse rucola
1 vitlöksklyfta (pressad)
2 tsk vitvinsvinäger
5 msk olja
2 krm salt
2 tsk socker
Mixa och häll upp i en skål och låt stå.

Sallad:
Dela 250 g körsbärstomater, skiva ½ rödlök och tärna 1 gul paprika. Blanda grönsakerna tillsammans med 1 påse rucola till en sallad. Salta och Peppra samt ringla över lite olivolja och balsamvinäger.


Pastan:
Koka 4 portioner Spagetti.


Lövbiffen:
Skiva 125 g mozzarella i tunna skivor. 
Fördela mozzarellaskivor, bitar från ½ burk soltorkade tomater och blad från ½ kruka basilika på ca 600 g lövbiff. Krydda med salt och svartpeppar.
Vik lövbiffskivorna dubbelt och fäst ev. med tandpetare.
Stek de fyllda lövbiffarna i 1 msk smör hastigt på båda sidor i het panna. Ungefär 1 minut på varje sida.


Servera lövbiffen direkt tillsammans med pasta, rucoladressing och sallad.


Varmrökt lax med dill- och senapsdressad pärlcouscous


Koka 4 portioner pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.

Tvätta och slanta ½ knippe morötter och dela 1 knippe rädisor.
Koka morötter, rädisor och 150 g sockerärtor i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 2-3 minuter.


Dill- och senapsdressing:
Blanda 1 msk senap, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk honung, 4 msk olja och 2msk vatten.
Tillsätt 30 g dill, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Blanda ner dressingen i den avrunna pärlcouscousen.


Servera dill- och senapsdressad pärlcouscous med ca 500 g varmrökt lax och lättkokta grönsaker.