Lax med risonirisotto

0kommentarer

Prövade ett recept från ICA idag som var riktigt gott (även om jag lyckades bränna risonin något då en liten parvel pockade på uppmärksamhet). Jag gjorde om det lite och nedan är min variant.

3 dl risoni
1 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
7 dl grönsaksbuljong 
1 1/2 dl riven ost (Prästost funkade utmärkt)
1 dl skuren gräslök
salt och peppar

4 bitar lax
Sesamolja
Citronpeppar
Flingsalt med Chili

150 g sockerärter
salt
smör

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Fräs risonin med oljan ett par minuter. Späd med vin och låt det koka in.

3. Koka upp buljongen och håll den varm. Späd risonin med buljongen i omgångar och låt koka ca 15 minuter. Rör då och då.

4. Droppa några droppar sesamolja i en ugnsform och smeta runt laxfiléerna i oljan. Salta och peppra. Stek i ugnen ca 15 minuter

5. Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 minuter.

6. Rör ner ost och gräslök i risonin. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera risotton med stekt lax, sockerärter samt en kall sås (jag använde resterna från gårdagen http://notrecuisine.blogg.se/2012/april/stekt-torsk-med-rom-och-rodloksdressing-och.html)

Kommentera

Publiceras ej