Stekt torsk med rom- och rödlöksdressing och kokt potatis

0kommentarer

Igår kväll blev det en favorit i repris  - åt den förra månaden och hade torsk i frysen så det blev perfekt att laga till istället för våra gamla fiskpinnar :)

4 port

1 förp fryst torskfilé (tinad)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
3 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt och vitpeppar
vetemjöl
smör 


1.
Tina torskfilén.

2. Koka potatisen. Bryt av dillstjälkarna och lägg dem i potatiskastrullen.



3. Grovhacka hälften av dillkvistarna och spara resten till garnering. Skala och hacka rödlöken. Skär citronen i klyftor.

4. Blanda gräddfilen med lök, caviarmix och grovhackad dill. Smaksätt med salt, peppar och pressad saft från en eller två av citronklyftorna.



5. Vänd fisken i vetemjöl och krydda med salt och vitpeppar. Stek på medelhög värme i smör, ca 2-4 minuter på varje sida.

6. Servera fisken med potatis, citronklyftor, en god sallad och såsen. Toppa med resterande dill.

Kommentera

Publiceras ej