Baconlindade kycklingfiléer med Balsamicosås

0kommentarer

Jag var riktigt sugen på kyckling efter 2 veckor i Italien utan en enda kycklingbit och hade ganska mycket bacon hemma så vi passade på att lyxa till kyllingen lite på lördagkvällen. Balsamicosåsen var en riktig hit till den salta och feta baconet.
 
4 port
2 stora eller 4 mindre kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
svartpeppar
rapsolja
 
potatis
timjan
salt
svartpeppar
rapsolja
 
Balsamicosås:
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Flytande honung
Salt
Vitpeppar
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Tvätta potatisen och dela den i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form och blanda dem med rapsolja, flingsalt och svartpeppar samt torkad timjan. Ställ in potatisen i ugnen (tar minst 40 minuter).
 
3. Om man använder 2 stora kycklingfiléer, skär dem i två delar och linda in varje del med bacon så att det täcker det mesta av filéen. Lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja i botten. Salta och peppra och ställ in i ugnen. Kolla dem ibland så att de inte vätskar sig för mycket, isådanafall försök att hälla av så mycket av vätskan som möjligt så att baconen får färg men inte bränner fast i botten.
 
4. Blanda grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka ner några minuter. Smaka av med salt, peppar och honung.
 
5. Servera med en god sallad.
 
 
Dagen efter blev det jättegoda rester av kycklingfiléerna som vi blandade ner med bulgur, sallad, melon, fetaost, tomat och vårlök. Jag gjorde en dressing av gräddfil. dill, lite majonnäs, citronsaft, salt och citronpeppar som funkade väldigt bra till.
 

Kommentera

Publiceras ej