Fredagsmysig Fläskfilé

0kommentarer

I fredags gjorde jag ett riktigt god "ihopkok" med fläskfilé som vi kommer göra fler gånger. Vi drack en fantastiskt gott zinfandel-vin som vi fått från en vän, kommer självklart inte ihåg vad det hette.
 
4 port
1 fläskfilé
1 vårlök
1 vitlöksklyfta
1/2 fpk körsbärstomater
1 tsk honung
1 dl vispgrädde
1 dl lätt creme fraiche
1 msk koncentrerad oxfond
1/2 kruka färsk basilika
chiliflakes
salt
peppar
torkad salvia
smör till stekning.
 
1. Putsa fläskfilén och skär den i lagom stora bitar och stek dessa tillsammans med skivad vårlök och riven vitlök i en klick smör.
 
2. Halvera körsbärstomaterna och släng ner dem i pannan, ringa lite honung över och låt den bli lite karamelliserad.
 
 
 
3. Rör i grädden, creme fraiche och oxfond samt hacka basilikan och ha i. Smaka av med salt, peppar och salvia.
 
 
4. Servera med ugnsstekt potatis och en god sallad till.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej