Köttfärspaj med kantareller (och lite chili)

0kommentarer

Jag sökte på köttfärspaj och fick upp ett recept från bloggen á la Linda som jag använde som grundrecept och ändrade lite så det passar min "diet" och våra smaker. Jag ska hålla mig till 1640 kcal om dagen och då får man snåla in på ost och fullfett men det blev supergott.
8 port
 
Pajdegen
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
 
Fyllning
500 g nötfärs
1 stor gul lök
½ l kantareller
2 vitlöksklyftor
5 msk chilisås
oregano
chiliflakes
salt & peppar

3 dl créme fraiche
1 dl riven ost, gärna lagrad
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Tryck och klä in degen i pajformen. Förgrädda skalet i ca 10 minuter.
 
2. Koka bort vattnet från kantarellerna och låt dem steka med en klick smör, salt och peppar. Ställ åt sidan. 
 
3. Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med köttfärsen. Krydda efter smakmed oregano, chilisås, chiliflakes, salt och peppar och tillsätt kantarellerna mot slutet.
 
4. Fördela fyllingen i pajskalet. Bred créme fraichen över köttfärsblandningen, klicka ut några matskedar ytterligare chilisås och strö över den rivna osten.
 
 
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter tills allt är varmt och osten och pajskalet fått gyllenbrun
färg.
 
 
6. Servera med en god sallad - vi gjorde en med tomat, feta, vårlök, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
 

Kommentera

Publiceras ej