Lax och Risonisallad

0kommentarer

Känns som att lax är ett stående tema på min blogg men det är så gott, nyttigt och prisvärt så det blir lax mellan 1 - 2 ggr i veckan...minst :)
 
Idag gjorde jag en Risonisallad till där jag blandade ner salladsblad, tomat, salladslök och fetaost. Krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja eller sesamolja över.
 
Laxen gör jag nästan alltid på samma sätt och så varierar jag tillbehören istället. Sätt ugnen på 225 grader. Droppa lite sesamolja och gnid in den på laxfiléerna och lägg dem med skinnsidan neråt. Krydda med salt, citronpeppar och chiliflakes. Ställ in dem i ugnen och låt dem gå max 16 minuter så blir de perfekta tycker jag.
 
Den kalla såsen blev idag en lite blandning av resterna i kylskåpet, dvs ca 3 msk matlagningsyoghurt, 1 dl lätt creme fraiche, 2 msk majonnäs, lite dill, citrondroppar, salt, citronpeppar.
 
GottGottiGottGott!
 
 

Kommentera

Publiceras ej