Hemmagjord senapssill

0kommentarer

I år testade jag att göra egen sill och det blev Leila Lindholms snabba senapssill som fick bli inspirationen.
Väldigt gott och mycket fräschare än köpesill, även om jag gillar den också.
 
1 stor plus en liten burk
 
3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
1 dl crème fraîche
Flingsalt
Svartpeppar
Senapssås
1 dl senap
2 msk rödvinsvinäger
3 msk strösocker
0.5 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
2 dl solrosolja
 2 msk kallt espressokaffe
Färsk dill
  1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
  3. Smaksätt med kall espresso.
  4. Vänd ner färsk skuren dill.
  5. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  6. Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche.
  7. Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar.
Sill,

Kommentera

Publiceras ej