Renskavsgryta med Potatisstomp och Vindruvsgele från Täby

0kommentarer

Fryst renskav är en perfekt vardagsräddare och det smakar så gott när man lägger till lite svamp och viltfond.
Mina föräldrar har en vinranka in sin lilla hörna hemma i Täby Kyrkby och jag använde den gele som de gjorde av vindruvorna i somras.
 
4 port
 
1 pkt renskav
1 dl grädde
1 msk viltfond
7 st champinjoner
salt
svartpeppar
1 tsk gele
färsk timjan
vindruvs- eller vinbärsgele
 
10-15 potatisar
1 msk smör
2 msk mjölk
salt
 
  1. Skala och koka potatisen mjuk och låt den ånga av.
  2. Stek renskaven under tiden (den ska vara fryst) och när den är helt tinad och fått färg så tillsätt champinjonerna (skurna i ganska stora bitar). Blanda fonden med grädden och tillsätt den i renskaven.Smaka av med salt och svartpeppar och repa av en ordentlig knippe färsk timjan samt en klick gele.
  3. Mosa potatisen med en stomp eller vispa till ett mos, tillsätt smör och mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera renskavsgrytan med potatisstomp och gele.
 
                    
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej