Saffransbullar med vit choklad

1kommentarer

Jag ville testa ett nytt recept på saffransbullar i år och hittade ett på ICA.se som hette Saffranslängd med vit choklad. Det lät himla smarrigt men jag tycker att längder är osmidiga att frysa in eftersom man oftast kanske vill ta ut några bullar och inte en hel längd som man då MÅSTE äta upp :) Jag följde receptet hela vägen fram tills utbakningen och gräddade i 250 grader i 8 minuter (istället för att grädda längder i 175 grader i 25 minuter). Receptet nedan är för en hel sats, jag gjorde dock bara en halv.
 
10/12 .- nu har jag smakat på dem också och YUMMIE!! De var saftiga och alldeles perfekt söta med lite crunch av vit choklad!
 

ca 35 bullar

Degen

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2   kuvert saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning

  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg & pärlsocker till garnering
  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
  3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret.
  6. Rulla ihop degen och skär ut bullar, tänk på att inte göra dem för stora.
  7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg bullarna i muffinsformar (eller bara i pappersformar) och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Ställ in i mitten av ugnen i 7-8 minuter.

 

 
                  
                   
                  

1 kommentarer

kristofer

06 Dec 2012 22:25

Ser väldigt gott ut. Ska smaka en bulle till helgen :)

Svar: Gott Gott :)
Camilla

Kommentera

Publiceras ej