Fetaostbakad lax och ugnsstekt zucchini med potatis- och persiljestomp

1kommentarer

Sugen på lite salta smaker ikväll så det blev lax med fetaost som bakades tillsammans med zucchini i ugnen. Till det gjorde jag en stomp av potatis och persilja (alltså grövre än mos). Väldigt gott och mycket mättande och nyttigt!

4 port

600 g laxfilé
150 g smulad fetaost
1 zucchini i stavar
olivolja
1 kg potatis
ca 2 msk matlagningsgrädde
ca 100 g smör
ca 1 dl hackad persilja
flingsalt
svartpeppar

1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2. 
Skala och koka potatisen. 

3.
Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Skär 3 snitt på snedden och tryck ner osten så gott det går. 

4. Pensla zucchinistavarna med olivolja och fördela dem runt laxen. 

5.
Salta, peppra och stek i ugnen 15-20 minuter.



6
. När potatisen är färdigkokt så använd en stomp eller en gaffel för att mosa potatisen tillsammans med smör och
grädde till valfri konstistens. Blanda ner hackad persilja och smaka av med salt och peppar.



7.
Servera laxen med zucchini, stompen och en skiva citron.

1 kommentarer

vicki

22 Apr 2012 20:37

Fint!

Kommentera

Publiceras ej