Sesamlax i ugn med gräddkokt savoykål

0kommentarer

Ikväll prövade jag ett recept inspirerat från en av mina favoritbloggar men med lite tillägg och varianter så det blev som jag vill ha det. Savoykålen tillsammans med laxen blev väldigt gott och potatisen kändes nästa onödig idag!

2 port

2 st färska laxfiléer
Sesamfrön
Sesamolja
Salt
Citronpeppar

6 st medelstora potatisar

1/2 Savoykålhuvud
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk vitt vin
salt
svartpeppar
rapsolja
smör


1.
 Värm ugnen till 200 grader. 

2. Skölj och koka potatisen med skal.

3. Lägg laxen med skinnet neråt i en ugnsform. Pensla laxen med sesamolja och strö sesamfrön samt salt och citronpeppar över den och sätt in den i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den är klar.



4. Skär bort stocken från kålen och strimla den. Värm smör i en panna och fräs den finhackade vitlöken och den strimlade savoykålen utan att det får färg. Salta och peppra.



5. Koka upp grädden och vinet lite snabbt och lägg ner kålen och vitlöken. Låt koka cirka 5 minuter tills grädden kokat in något. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera laxen på en bädd av savoykål samt potatis och en god sallad till (idag blev det en vitkålssallad med oliver, fetaost, tomat och gurka).
 

Kommentera

Publiceras ej