Kladdkaka med Mandel

0kommentarer

Blev så oerhört sugen på choklad och tänkte att jag kan ju baka en kladdkaka att smaska lite på så här på eftermiddagen. Dock blev jag mätt på smaken efter att ha "slickat" skålen men kakan får fungera som efterrätt Trettondagen till ära.


12 portioner
 


2
ägg
2 1/2 dl strösocker
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakaopulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
20 mandlar
smör och ströbröd till formen


1.
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.


2.
Rör samman ägg och socker.

3. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.

4. Rör ner det smälta smöret och blanda ordentligt.

5. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Kommentera

Publiceras ej