Biff med smörstekt lök och pepparrotssmör

0kommentarer

Min älskade sambo lagade till en riktigt god middag ikväll! Både han och jag blev mäkta imponerade av hans matlagning ikväll :)
 
Receptet är inspirerat från ett orginalrecept av Per Morberg men korrigerat så att det passar våra smaker och magar.
 
2 port
2 skivor utskruen biff
smör att steka i
salt och svartpeppar
kokt potatis
 
Smörstekt lök
2 gula lökar
25 g smör
1/2 msk strösocker
1 dl kalvfond
salt & svartpeppar
 
Pepparrotssmör
40 g lätta
2 msk riven pepparrot
salt & svartpeppar
 
1. Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i smöret och tillsätt sockret.

2. Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda lättan med pepparrot och salt och peppar till pepparrotssmör.

4. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna. Stek dem sedan i smöret i en stekpanna på hög värme, 2–3 minuter på varje sida (biffarna ska vara rosa inuti).

5. Servera biffarna direkt tillsammans med kokt potatis, pepparrotssmör och den smörstekta löken. SUPERGOTT!

 

Kommentera

Publiceras ej