Semester (mat) på Ornö

1kommentarer

Vi är precis hemkomna från en vecka i en stuga som vi hyrt på Ornö. Supermysigt ställe med de flesta bekvämligheter och dagarna har bestått av sol, löpning, slappa, sova, läsa, leka med Albin och matlagning såklart. Känns ganska skönt att vara hemma på Kungsholmen igen dock, det finns en gräns för hur mycket lugn och ro vi kan ha :)

Så här såg stugan ut (från bryggan) som vi hyrde via Skärgårdsstugor. Ägare var ett supertrevligt par i sina bästa år som bodde i en större stuga ca 40 m ifrån. När vi kom bjöd de på kaffe och äppelkaka! Så gulliga och måna om att vi hade det bra! Förhoppningsvis blir det inte brända av att folk inte sköter sig, vi var de första som hyrde på riktigt.


Några axplock av middagar under veckan...

Nötköttsburgare med grillad Fröjd och bearnaisesås

400 g nötkött, en äggula och lite vatten samt salt och peppar. Vi blandade även ner en halv påse chilimarinad i färsen för att få lite extra sting och smak. Hamburgebröden hade hunnit bli dåliga så vi tog frukostbrödet istället som blev supergott.



Kycklingsallad med bulgur och vitlökskräm

Koka alltid bulgur med en buljongtärning för att ge den smak. Vitlökskrämen består helt enkelt av riven vitlök och creme fraiche, salt och peppar.





Grillad kycklingfilé med grillad Halloumi och Lyxpotatissallad

Marinera kycklingen för att få riktigt god smak.



Ungsstekt laxfilé med dill- och citronsås.

Tänk på att inte låta laxen gå för länge, max 15-20 minuter på 200 grader beroende på storlek så blir den så där perfekt och bara faller av skinnet. Såsen görs på gräddfil, hackad dill, citronsaft, citronpeppar, salt.




1 kommentarer

Anonym

14 Jul 2012 22:29

så härliga rätter =)

Kommentera

Publiceras ej