Lammburgare med aromsmör och myntabulgur

1kommentarer

Testade ett recept från Ica Buffé som var supersmarrigt även om det tog dubbelt så lång tid att tillaga mot vad som står i orginalreceptet. Jag adderade vitlök i färsblandingen och persilja och fetaost i bulguren plus att jag använde 3dl bulgur mot receptets 1 dl.
Riktigt fräscht och gott!!

Bulgursallad
3 dl bulgur
2 rödlökar
1/2 färskpressad citronjuice
1 ask körsbärstomater
1/2 dl hackad mynta 
1 pkt fetaost
1/2 dl hackad persilja
2 msk olivolja

Aromsmör
75 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
6 soltorkade tomater i olja
1 msk chilisås av ketchuptyp
3 msk finhackad persilja
3 msk finriven parmesanost
1 krm peppar

Lammburgare
400 g lammfärs
1 ägg
finrivet skal av 1 citron 
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
rapsolja att steka i

Bulgursallad
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Skala och strimla löken. Blanda den med citronjuice i en bunke. Låt stå och dra 10 minuter.
Dela tomaterna. Blanda ner tomater, mynta, bulgur, fetaost och olja i lökblandningen.

Aromsmör: Lägg smöret i en bunke. Skala och pressa ner vitlöken. Finhacka de soltorkade tomaterna. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Blanda i tomater, chilisås, parmesan, persilja och peppar.

Burgare: Blanda färs, ägg, citronskal,  salt och peppar samt pressa i en vitlöksklyfta. Forma till portionsstora burgare. Stek dem i olja 3–5 minuter på varje sida i en stekpanna.



Toppa burgarna med smöret och servera med myntabulgurn.  

1 kommentarer

Elin

03 Jun 2012 21:12

Lät supergott. Jag borde prova det med qournsfärs. Kram

Kommentera

Publiceras ej