Quornfärsbiffar med fetaost och matig sallad

1kommentarer

I måndags hade jag min "kör" vän Elin och hennes underbara lilla Vally (7 månader) på lunch. Då Elin är vegetarian så passade jag på att använda den Quornfärs jag hade i frysen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Vi vill båda bli av med några graviditetskilon och därför ville jag göra en god men lätt rätt som man blev mätt av.

Quornfärsbiffar med feta
2 port

300 g quornfärs
2 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 dl + 1/4 dl ströbröd
1 tsk garam masala krydda
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
1/2 fpk fetaost
rapsolja till stekning

1.
Blanda ut mjölken i 1/2 dl ströbröd och låt stå och svälla en stund.

2
. Blanda färs, ägg, 1/4 dl ströbröd, garam masala, vitlök, salt och svartpeppar. Tillsätt mjölkblandningen och blanda ordentligt.

3.
Forma ca 5 biffar och "göm" en bit fetaost i vardera biff. Pressa ihop dem ordentligt då de lätt faller isär. 

4.
Stek i rapsolja först på lite högre värme så att man får en hård yta på båda sidor, sänk sedan värmen och stek dem ytterligare ca 2 minuter på vardera sida. Var försiktig vid vändning (ett tips är att använda en stekspade och en osthyvel för vändning). Dra pannan åt sidan och låt dem stå en stund då de sätter sig ytterligare om de får vila lite.


(fotograf: Elin S)


Matig sallad

Machesallad
Körsbärstomater
Soltorkade tomater (Fontana)
Marinerad Kronärtskocka (Fontana)
Fetaost (Fontana)
Kalamataoliver (Fontana)
Rostade solros- och pumpakärnor

Blanda ihop och servera gärna lite extra rostade kärnor på sidan.

Myntacreme

1/2 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
salt
peppar


Blanda ihop och servera kall



(Foto: Elin S)
 

1 kommentarer

Marja

01 Jul 2012 09:42

Vilka fina quornfärsbiffar! Jag brukar byta ut köttfärs mot qourn, exempelvis i tacos.



http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera

Publiceras ej