Scones till frukost

0kommentarer

Vad är väl lyxigare och mer mättande (!) än Scones en onsdagsmorgon!?
Blandade ihop receptet lite på måfå (och utan linser), som jag kom ihåg det och det verkade fungera bra...var iof tvungen att ha mer mjöl än vad jag hade från början.
Vi hade ingen filmjölk hemma så jag använde vanlig lättmjölk men annars så är fil att föredra om man vill ha dem lite syrligare.

Jag äter dem helst med enbart Lätta men testade även en halva med hallonsylt och en annan halva med skinka.

2 st

3 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
0,25 tsk strösocker
0,25 tsk salt
25 g smör
1 dl mjölk eller filmjölk

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smör.

3. Tillsätt (fil)mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Ta upp på mjölat underlag och dela i två delar.

5. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och stick några hål med en gaffel.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Kommentera

Publiceras ej