Spagetti Bolognese

0kommentarer

Jag passade på att göra en storladdning med Köttfärsås igår och det här är mitt recept (för dagen) på Spagetti Bolognese som räckte till 8 portioner.

8 port

ca 1 kg nötfärs
1 st gul lök (hackad)
3 st vitlöksklyftor (hackade)
4 st champinjoner (skivade)
1 st morot (skivad i halvmånar)
3 msk chilisås
3 msk tomatpuré
2 fpk krossade tomater
köttfond (jag använde dels egen fond från långkok dels 1 msk koncentrerad oxfond).
1 dl vatten
salt
svartpeppar
oregano
färsk timjan
1 knivsudd kanel
rapsolja


Tagliatelle eller Spagetti

1.
Fräs lök och vitlök i olja tills den blir genomskinlig, tillsätt champinjonerna och fräs dessa med löken.

2. Tillsätt köttfärsen och fräs denna tillsammans med lök och champinjoner tills den fått lite färg.

3. Blanda i chilisås och tomatpuré och rör runt.

4. Häll i krossade tomater, fond och vatten och rör runt ordentligt.

5. Smaka av med salt, peppar, timjan, oregano, timjan och kanel.

6. Låt puttra i minst 20 minuter.



7. Koka spagettin eller tagliatellen och servera allt rykande hett med riven parmesan, extra svartpeppar och lite olivolja på toppen.

Kommentera

Publiceras ej