Fläskkotletter i gräddig Salviasås

0kommentarer

Testade ett recept från Tasteline som jag gjorde om litegrann. Blev gott men tror såsen kokade ner lite för mycket då det blev en väldigt koncentrerad smak av fonden tyckte vi och resterna behöver nog spädas ut med lite creme fraiche eller mer grädde.

4 port

4 st
5 st
2 dl
1,5 dl
2 st
1 msk
1 msk
2 tsk
1 msk
1 msk

2 st bakpotatisar
3 st vitlöksklyftor, hela, med skal
rapsolja
salt
peppar
timjan

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och skär den i tunna skivor. Ringla olja i en ugnsform och blanda potatis, peppar, salt och rikligt med timjan. Tillaga i ugn minst 30 minuter eller tills potatisen är klar och har fått fin färg.

2. Stek kotletterna tillsammans med vitlöken gyllenbruna i lite smör, salta och peppra.



3. Vispa ut mjölet i pannan med vattnet och häll i grädde, buljong, salvia, balsamvinäger och aprikoser.

4. Låt såsen koka upp och lägg ned kotletterna för att puttra några minuter tills köttet är klart.



5. Servera kotletterna med potatisen och en god sallad.



Kommentera

Publiceras ej