Laxpasta

0kommentarer

Jag slängde ihop en laxpasta lite på måfå då vi hade spaghettirester kvar från gårdagens Spaghetti Bolognese (se recept här) och behövde använda laxfiléerna till ngt. Det blev väldigt gott faktiskt och snabbt gick det!


4 port

4 st. laxfiléer

Spaghetti

3 dl lätt Creme Fraiche
Timjan
1/2 tärning Fiskfond
citronsaft
ca 6 st cocktailtomater
Salt
Svartpeppar
1 msk matlagningsvin (vitt)
Chiliflakes

1. Skär laxen i tärningar

2. Koka pastan.

3. Värm en stekpanna med höga kanter och häll i creme fraiche, smula en halv tärning fiskfond, matlagninssvin och chiliflakes samt salt och peppar. Låt koka upp under svag värme.

4. När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter. Tillsätt timjan och smaka av med chiliflakes och citronsaft.

5. Ringla över lite olivolja och smör i Spaghettin och häll sedan över pastan i stekpannan med laxen och såsen och blanda försiktigt runt.

6. Serveras varmt och med rostade solroskärnor om man vill.

Kommentera

Publiceras ej