Fläskfilé i krämig sås

0kommentarer

Fläskfilé är en bra fredagsräddare när man inte har så mycket inspiration och inte har handlat nyligen.
Jag använde lite av det vi hade i kylskåpet och det här receptet är mer en grund till vilken typ av sås som helst. Man kan mycket väl blanda ner lite svamp och öka mängden viltfond eller lägga till ädelost och minska mängden viltfond och vin.
 
4 port
  • 1 fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 scharlottenlök
  • smör till stekning
  • 4 dl creme fraiche
  • 1-2 msk oxfond koncenterad
  • 1/2 - 1 msk viltfond koncenterad
  • 2 msk rött vin
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad timjan
  • paprikakrydda
  • Potatis
  • Palsternacka
  • Olivolja
  • torkad timjan
  • Sugarsnaps
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
 
  1. Dela fläskfilén i lagom stora medaljonger, bryn bitarna i smör och lägg dem på en tallrik för att vila.
  2. Svetta scharlottenlöken och vitlöken i smör och tillsätt sedan övriga ingredienser och låt såsen koka ihop en stund innan fläskfilén åker ner i pannan igen.
  3. Låt sjuda i minst 10 minuter.
  4. Servera med potatis och palsternacka som rostats i ugnen i 230 grader i ca 30-40 minuter (beroende på storlekar på bitarna) samt med Sugarsnaps som blandats med olivoolja, balsamvinäger och rikligt med flingsalt.

 

                                  
 

Kommentera

Publiceras ej