Fläskpannkaka

0kommentarer

I torsdags lagades det fläskpannkaka här hemma och det är ju alltid gott och VÄLDIGT mättande.
Jag steker alltid fläsket på grillen i ugnen så behöver man inte använda ytterligare smör i smeten och håller ner fettnivåerna lite.
 
Jag passade även på att göra plättar till Albin, han orkar ju bara en till middag innan välling och nattning men de var väldigt uppskattade av vår lilla kille både igår och idag. Jag gjorde Albins smet separat och den räckte till 12 plättar.
 
Fläskpannkaka
6 port
 
3 dl vetemjöl
6 dl mellanmjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 bit rökt fläsk
 
  1. Sätt ugnen på grill 250 grader. Vispa hälften av mjölet med hälften av mjölken för att undvika klumpar. Blanda i resterande ingredienser under vispning.
  2. Låt smeten stå en stund medan fläsket tärnas och grillas i en stor ugnsform tills det är knaperstekt. Vrid av grill och sätt ugnen på normal funktion och sänk till 225 grader.
  3. Häll i smeten över fläsket och tillaga i ugn ca 15-20 minuter.

Servera med lite smör, riven morot och rårörda lingon.

                   

12 plättar till en liten kille

1 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl mjölk

smör till stekning

Blanda ihop allt och stek i smör i ett plättlagg. Servera med en liten klick smör i mindre bitar. Lätt att ta med i burk och ha som mellanmål. Kan även serveras med en klick fruktpuré som dessert.

 

 

Kommentera

Publiceras ej