Kalvfärsbiffar med Risoniotti

0kommentarer

I fredags gjorde mannen här hemma kalvfärsbiffar medan jag var på gymmet och sen kom jag hem och gjorde en snabb Risoniotti att äta till. Det blev väldigt gott och gick väldigt fort att göra!
Receptet till kalvfärsbiffarna hittade jag på ICA.se men vi ökade mängden salt och svartpeppar från orginalreceptet.
 
4 port
 
Kalvfärsbiffar:
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
salt
svartpeppar
smör eller margarin
 
Risoniotti:
3 port Risonipasta
1/2 pkt fryst spenat
1/2 rödlök (finhackad)
1 dl creme fraiche
salt
peppar
riven parmesan
 
  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Ställ åt sidan och fortsätt med risonin.
  2. Tillaga risonin och spenaten enligt anvisningar på förpackningarna.
  3. Tillsätt färs och ägg i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Forma till 2 biffar per portion. Stek dem i smör ca 3–4 minuter per sida i en stor stekpanna.
  4. Häll av vattnet från risonin men spara lite grann i botten, blanda ner den varma spenaten, rödlöken, och creme fraiche. Riv ner rikligt med parmesan och smaka av med salt och peppar (tänk på att parmesanosten är ganska salt).
  5. Servera kalvfärsbiffarna med risoniottin och riv lite parmesan över det hela.
  6. Njut med ett glas lätt rött vin så är fredagsmyset ett faktum!
 
                
                   
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej