Bebismat - Egen Päron & BananPuré - Lönar det sig?

2kommentarer

Med lite hjälp och tips från Facebookgruppen Vi som gör egen barnmat blev det en laddning Päron & Bananpuré.
 
        9 port (motsvarande ca 4,5 burkpuré a 190 g).
  • 6 mogna päron
  • 1 mogen banan
  • vatten
  1. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten, låt koka så att alla bitar blir mjuka.
  2. Häll av vattnet och låt päronen ånga av något.
  3. Dela bananen i mindre bitar.
  4. Mixa päron och banan till valfri konsistens.
  5. Jag använde formar från Rice som går att hitta på inredningsbutiker, barnaffärer (jag hittade mina på SmåGrodorna).men det går även jättebra med muffinsformar som man fryser in.
 
 
 
Smaken var det inget fel på iallafall!!! En liten Albin blev alldeles tokig när han fick provsmaka lite.
 
Och så var det det här med ekonomin....hur mycket tjänar jag på att göra egen fruktpuré?
Frukten som gick åt till denna laddning gick på ca 27 kr vilket ger en kostnad på 3 kr / portion
Hade jag köpt burkpuréer istället så kostar Sempers Päronpuré ca 11 kr / burk vilket istället ger en kostnad på 5.50 kr / per portion.
Det är nästan halva kostnaden och tänker man på att vi gör av med en 1,5 burk på 2 dagar dvs 3 portioner så blir det 270 portioner på ett halvår (räknat på att en månad har 30 dgr). Då blir kostnaden 810 kr för att göra egen puré jmf med att köpa burkar vilket ger en kostnad på 1485 kr. Skillnaden blir då 675 kr på ett halvår, det får man många Latte för :))))
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Maria

31 Oct 2012 20:54

Och framför allt tror jag det är godare! Vilken skulle du själv välja? Jag har ett kanonrecept på "risifrutti" med bl à Arborioris,, kokosmjölk och sen valfri frukt, rivet äpple eller så. Kanonmellis om ett par månader. Ska skriva ner det vid tillfälle!

Camilla

01 Nov 2012 11:39

Den var supergod faktiskt!!
Tar gärna emot fler tips!

Kommentera

Publiceras ej