En enkel Chili con Carne

0kommentarer

Egentligen ska man använda högrev i Markus Aujalays Chili con Carne men vi använde nötfärs och serverade med ris och lite creme fraiche istället. Då högreven ska koka länge och avger en härlig köttsmak så fick vi fuska lite med 1 msk oxfond. Då vi glömt chilifrukten i butiken fick vi använda chilisås och chiliflakes istället. Det blev starkt :)  Nedan följer vårt recept och variant på denna chili con carne och här hittar ni orginalreceptet.
 
4 port
  • 800 g nötfärs
  • 4 st schalottenlökar (skalad och finhackad)
  • 4 st vitlöksklyftor (skalade och hackade)
  • 3 msk heinz hotchili sauce
  • 1 pkt bacon
  • 3 msk
  • tomatpuré
  • 0.5 msk kakao
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 fl matlagningsvin (rött)
  • 1 burk Kikärtor
  • 1 burk borlottibönor
  • Persilja, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
    rapsolja till stekning
     
    1, Bryn färsen i olja tills det fått fin färg i en stor gryta.
    2. Lägg i lök, vitlök och bacon och bryn ytterligare några minuter.
    3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
    4. Låt sjuda under lock 30 minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja och låt koka ytterligare 10 minuter.
    7. Servera med bröd eller ris och en liten klick creme fraiche för de som är känsliga :)

Kommentera

Publiceras ej