Mozzarellafylld Lövbiff - Lyxmiddag på 15 minuter

0kommentarer

Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången. Det är gott att ha soltorkade tomater i också men jag hade inga i kylskåpet och hade istället körsbärstomater i såsen.
Jag hittade lövbiff för 99 kr/kg och 4 bitar kostade mig 34 kr vilket är ett superbra för en riktig lyxmiddag!
 
4 port
4 bitar lövbiff
1 pkt mozzarella
salt
peppar
smör till stekning
1 dl vispgrädde
1 msk oxfond
10 körsbärstomater
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk honung
oregano
 
Penne pasta
 
  1. Koka pastan (glöm inte salt i vattnet och smör pch svartpeppar när den är klar).
  2. Lägg ut lövbiffarna och placera skivor av mozzarella samt salta och peppra. Rulla dem hårt.
  3. Stek lövbiffsrulladerna i en panna med höga kanter tills det får fin färg på all sidor. Börja med skarven nedåt så håller rullarna ihop bättre.
  4. Häll i tomaterna och honungen och stek dem lite mjuka. Häll i vispgrädde, oxfond, basilika och smaka av med oregano, salt och peppar och låt puttra tills pastan är klar. Köttet ska vara lite rosa i mitten!

Servera pastan med lövbiffarna och såsen tillsammans med en god sallad och glöm inte olivolja på både sallad och pasta!



Kommentera

Publiceras ej