Pasta med krispig bacon och brysselkål!

0kommentarer

 Vi köpte hem en hel påse med brysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt. Jag googlade runt men hittade inget som lockade och gick lite senare av en slump in på min kusins australienske frus matblogg http://morselsandmusings.blogspot.se/ och fann där ett supersmarrigt recept med brysselkål som senaste inlägg. Anna tipsade om några andra recept och jag gjorde en kombination av två av dem. Det blev supergott och mycket mycket roligare och godare än att bara koka brysselkålen, de påminde nu istället mycket mer om härlig savoykål som är så himla gott!
 
Här är receptet på min variant
 
4 port
Pasta Penne för 4 pers
Salt
olivolja
1 pkt bacon
10 st brysselkål
citronsaft från en 1/2 citron
2 msk lätt creme fraiche
1 st vitlök, finhackad
1 msk kycklingfond
svartpeppar
salt
parmesan
basilikablad
 
1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
 
2. Skär brysselkålen tunt och baconen i bitar. Stek dessa tillsammans i en panna med höga kanter så att de får färg men inte blir brända så klart. Tillsätt vitlöken och bryn den snabbt.
 
3. Droppa över citronsaft från en halv citron och tillsätt creme fraiche och kycklingfond. Rör om och smaka av med salt, svartpeppar och även lite citron.
 
4. Servera med parmesan och några basilikablad,
 

Kommentera

Publiceras ej